CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Şubat'ta Parti Meclisi'nin kararıyla aldığı yetki kapsamında İzmir'in Buca ilçesinden aday gösterilen Suat Nezir'in adaylığını geri çekti. Nezir'in parti örgütünden gelen yoğun tepkiler üzerine geri çekildiği, yerine eski Buca Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erhan Kılıç'ın aday gösterileceği belirtildi. Yaşanan gelişmelerin ardından bugün CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in basın açıklamasından önce Suat Nezir’e yakın bir grup, CHP İl Başkanlığı’na gelerek CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in aleyhinde sloganlar attı. Grup İl Binasına girmek isteyince polis olaya müdahale etti.

Konu hakkında ve gündem ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, şunları dile getirdi: “Belediye başkan adaylarımızı belirledik. Dün itibariyle belediye meclis üyelerimizin listesi verildi. Teslim edilen bu kadrolarımıza güveniyoruz. Tüm örgütümüze güveniyoruz. AKP iktidarından kurtulmak için CHP İzmir’de üstüne düşeni yapacak ve seçimi rekorla kazanacağız.  Listeler kesinleşti. Birbirinden değerli isimler vardı. Başvuru sayısı çok fazla ve sınırlı sayıda isim yazdık. Herkes bizim için değerli. CHP’nin başarısı her şeyin üzerindedir. CHP’liyim diyen, siyasi kariyerini düşünerek hareket edemez. Partimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz pazar günü Genel Başkanımızın katılımıyla adaylarımız tanıttı. Birlik ve beraberliğimizi o gün herkese gösterdik. O gün CHP içerisinde bir bölüme olur diye bekleyen herkes hayal kırıklığına uğradı. Seçimlere az süre kala partimize destek daha da arttı.”


“AKP, yerel yönetimleri eleştirecek bir şey bulmadığı için belediyemizin ücretsiz dağıtacağı ürünler üzerinden vurmaya çalıştılar. Onu da ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Buna en güzel cevabı belediyemiz verdi. Kimseyi utandırmadan ücretsiz patates soğan dağıtacağını söyledi. Bizleri stokçulukla suçladılar. Biz halkımızı düşündük. Aracıları kaldırdık. Tabii ki AKP halka ücretsiz hizmet ne demek bilmez. İmar değişiklikleri yapmadan önce kendileri ve yakınlarına arazi almayı AKP’liler çok iyi biliyor. İzmirlileri kendileri gibi zannetmesinler.  Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer olmak üzere hepsi canla başla çalışıyorlar. Her yerde güzel karşılanıyorlar. İzmir 31 Martı bekliyor.  1 Nisan sabahı İzmir, ülkenin güneşi olacak ve yeni rekorlar kıracak.”


Verdiği önemdendir


“Genel Başkanımızın ithal aday olduğu yönünde AKP’lilerin bir açıklaması oldu. Genel Başkanımız 2015’den beri İzmir milletvekillidir. Erzincanlı olan Binali Yıldırım’ın İzmir’den aday olması gibi. Bu sayı daha da fazla. Genel seçimlerde İzmir’den aday gösterilebilir. Bu herkes için geçerli. Genel Başkanımız İzmir’i seçmesi İzmir’e verdiği önemdendir. 2015 seçimlerde ön seçime katılmıştır ve birinci çıkmıştır. Yerel seçimlerde İzmir’den AKP aday bulamamıştır. İzmir, daha önce ithal aday dayatması cevabını daha önce verdi yine verecek.”
“Buca adayımız Erhan Kılıç olarak açıkladı. Suat Nezir’in uygun görülmedi. Suat Nezir, bizim için önemlidir. Yasal süreler vardır. İl ve ilçede en uygun isimle gidebilmek için çalışır.  Dün itibariye Erhan Kılıç’a görev vermiştir. Aday belirleme yetkisi Genel Merkezin. Bildirme olaylıda Genel Merkezin. Gelinen son süreçte Genel Merkezde bazı konularda tereddüttüler oldu ve başka arkadaşa görev verildi. Bu tereddütler parti içi konudur. Suat Nezir’in adaylığı uygun görülmemiştir. YSK’ya verilmemişti. Suat Bey bizim için değerlidir. Tüm aday adayları gibi Suat Bey’de adayımızın yanında duracağını biliyorum ve inanıyorum. Suat Beyi destekleyen kitleler vardı. Onların kırılması doğal. Bu sürece dahil olacaklarını ve adayımıza destek olacaklarını inanıyorum. Buca iki kez aday değiştirmedi. Cumhuriyet Halk Partisi herkesin üzerindedir.”


Mutsuz eden tablo da oldu


Yücel, “Meclis üyeliği listelerinde bir genel başkan yardımcısı görevlendirildi. Her il için görevlendirildi. Belediye başkan adayı ve ilçe başkanı üzerinden bir listeler oluşturuldu. Tuncay Özkan’ın ya da benim müdahalem söz konusu değildir.  Cinsiyet ve gençlik kotası dikkat alında ama son listeleri detaylı inceleyemedim. Bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Kadınların ve gençlerin daha fazla listelerde olması için çaba sarf ettik. Listeleri tam inceleyemedim. Bizi mutlu eden tabloda oldu mutsuz eden tablo da oldu” dedi.