Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Sivas Madımak katliamının 25.Yıl dönümü sebebi ile bir anma mesajı yayınladı.

Yücel, 25 Yıl önce 33 aydının diri diri yakılarak can vermesine sebep olan ayrımcı, kin ve nefret dolu yönetim anlayışının, bugün de ülkede hakim olduğunu ifade ettiği mesajında, şunları söyledi.

BU KATLİAMIN FAİLLERİ..


2 Temmuz tarihi sonsuza kadar canımızın yandığı, acımızın katlanarak arttığı bir tarih olarak kalacak. Madımak’a demokrasiyi, sanatı ve barışı anlatmak için, özgürlük ve kardeşlik türkülerimizi söylemek için çağrılan yazarlarımız, şairlerimiz, halk ozanlarımız, düşünür ve sanatçılarımız, yani 33 aydınımız, gerici yobazlar ve insanlıktan nasibini almamış mahlukatlarca katledilmişlerdir. Bu katliamın failleri, yalnız o gün orada canice bu katliamı yapanlar değildir. Aydınlığa, cumhuriyete, kardeşliğe ve sanata düşman olan, halkı “Laikler ve Dindarlar” diye bölmeye uğraşan yöneticilerdir aynı zamanda. Bu olayın failleri bu davayı görmezden gelen, davaları uzatan, göstermelik cezalarla geçiştirmeye çalışanlar ve dava zaman aşımına uğradıktan sonra ‘Milletimiz için hayırlı olsun’ diyerek kutlayanlar ve failleri mağdurlar olarak gösteren bugünkü iktidarın temsilcileridir. 33 Aydın ve 2 otel görevlisinin yanarak can verdiği bir katliamdan sonra, olayın üstünü kapatan bu karanlık zihniyeti asla unutmayacak ve tüm hayatımızı, bu karanlık zihniyeti cumhuriyet kurumlarımızdan ve ülkemizden temizlemeye adayacağız.

SAÇTIKLARI IŞIĞIN YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ


Yücel Mesajında, Madımak katliamının bir insanlık suçu olduğunu ve bu suçun ilk kez Türkiye’de zaman aşımına uğradığı için, yargı sürecinin sonlandırıldığını belirterek, bu olayın ülke de adaletin olmadığının, demokrasinin yaşatılmadığının bir göstergesi olduğuna da vurgu yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “ Madımak’ta yaşanan acı, siyasi baskılarla verilen zaman aşımı kararı ile bu halka tekrar yaşatılmıştır. Bu kararı verenleri ve verdirenleri ne biz, ne de tarih affetmeyecektir. Olayın arkasındaki suç örgütleri, azmettiriciler ve gerçek suçlular araştırılmamış, adeta korunmuşlardır. 1993’teki zihniyet 25 yıl sonrada devam etmektedir. İnsanları mezhebine, fikrine, inanışına göre ayıran ve suçlayan zihniyet, bu yaptıklarının hesabını er ya da geç verecektir. Biz, 33 Canımızı unutmadık, unutmayacağız. Biz, bu canlara kıyanları ve katilleri koruyanları da unutmadık, unutmayacağız. Günü gelince bağımsız mahkemelerde yargılanmalarını ve hak ettikleri cezaları almalarını sağlayacağız. Bu hem halkımıza, hem de yitirdiğimiz tüm aydınlarımıza sözümüzdür. Bu katliamın 25.yılında, kaybettiğimiz 33 aydınımızı ve 2 otel görevlisi emekçimizi minnetle, özlemle ve rahmetle anıyoruz. Aydınlarımızın barış, demokrasi, cumhuriyet ve kardeşlik için saçtıkları ışığın aydınlattığı yoldan ayrılmayacağımıza söz veriyoruz.” İfadeleri ile mesajını tamamladı.