31 Mart yerel seçimler kapsamında, İl Başkanlığı tarafından Seferihisar, Çeşme, Urla ve Karaburun ilçelerinden sorumlu olarak görevlendirilen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın ikinci durağı Çeşme oldu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin düzenlediği kahvaltıya Çeşme Başkan adayı Ekrem Oran’la katılan Bayır, İlçe Başkanlığındaki toplantının ardından, Merkez, Alaçatı ve Germiyan köyünde çalışmalarına devam etti.

Kaybettiğini Gördükçe Nereye Saldıracağını Şaşırmış

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin düzenlediği kahvaltıda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Alinur Aktaş’ın, Türkan Saylan, Nazım Hikmet, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok gibi aydınları 'devlet düşmanı' ilan etmesine sert tepki göstererek, ‘’Türkçe Olimpiyatları için, emeğe geçen herkese, ‘sonsuz teşekkürler’ eden kişi, bir eğitim gönüllüsü, yoksul öğrencilerin annesi Türkan Saylan’ı, dünyaca ünlü yurtsever şairimiz Nazım Hikmet’i, ilk kadın akademisyenlerimizden Bahriye Üçok’u, Türkiye’nin en yürekli gazetecisi olan, gerçekleri yazdığı için kahpece öldürülen Uğur Mumcu’yu, ‘devlet düşmanlığı’ ile itham etmiş. Kaybettiğini gördükçe, nereye saldıracağını şaşırmış. Yazıklar olsun. Bunlar, nefret söylemi. Gerçek yüzü, ifadeleri ile açığa çıkmış. Vatanını, milletini seven insanlardı onlar. Bir aralar elini öpüp, eteği başından ayrılmadığınız, fotoğraf çekmek için yarıştığınız, FETÖ’nün gerçek yüzünü seneler öncesinden görebilen, aydınlık, ilerici, çağdaş insanlardı. Bir kişi, bu isimlere, böyle bir yakıştırmayı yapabiliyorsa, onun akıl sağlığından şüphe duyarım. Bu tarz söylemler, eylemler, 16 senedir süren AKP şımarıklığından kaynaklanıyor’’ dedi.

Enerjimiz Yüksek Yine Kazanacağız

İlçe Başkanlığındaki toplantının ardından, Çeşme Merkez, Alaçatı ve Germiyan köyündeki çalışmalarına, Ekrem Oran ile birlikte devam eden Bayır, Genel Merkezin çok titiz çalışmalar sonucunda Ekrem Oran'ı Çeşme Belediye Başkanlığına aday gösterdiğini de belirterek, ‘’Çeşme, çok çağdaş bir ilçemiz. Bütün partililerimizle ve Çeşmeli vatandaşlarımızla, birlik bütünlük içinde adayımızın etrafında birleşerek, gece gündüz çalışacağız. Başkan adayımız Ekrem Oran çok değerli projeleriyle de halkımızın arasında olup, yapacaklarını anlatacak, Çeşmeli hemşerilerimizin de görüşlerini alacak. Kendisinin, Çeşme için çok sürpriz projeleri var. Partimiz burada bir görev değişimine gitti. Geçmişte yıllarca emek vermiş, Faik ve Muhittin Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu bayrak değişimi sonrası Ekrem Oran Başkanımızla ile en az yüzde 70 oy alacağız. Enerjimiz yüksek. Yine kazanacağız’’ diyerek sözlerini tamamladı.