Gaziemir’de ilk olarak esnaf ziyaretleri gerçekleştiren, esnafın derdini ve isteklerini dinleyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, mevcut adaletsiz düzene son vereceklerine dair söz verdi. Yücel, ziyaretlere ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu;

VATANDAŞ HESAP GÖRECEĞİ GÜNÜ BEKLİYOR

CHP İzmir olarak sahadan ayrılmamaya, esnafımızın, emeklilerimizin, gençlerimizin, kadınlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya kararlıyız. Bu kararlılıkla bugün Gaziemir ilçemizde ziyaretlerde bulunduk, ilçe halkıyla bir araya geldik. Gaziemir’deki tablo tam olarak Türkiye’yi yansıtıyor. Tüm ülkede olduğu gibi ilçede de mevcut iktidardan hiç kimsenin bir beklentisi kalmamış. Tek beklenti bir an önce seçim sandığını halkın önüne getirmeleri. Zira vatandaşımız yıllardır fahiş zamlar, hiper enflasyon, ağır vergiler, kısıtlanan özgürlükler ve yapılan baskılarla Türkiye’ye ağır bir hesap ödeten AKP iktidarıyla hesap göreceği günü bekliyor. Gaziemir’de ziyaret ettiğimiz esnaflarımız, umudunu seçim sonrası için taze tutuyor. Esnafa çözüm diye açıklanan kredilerden tüm esnaf şikayetçi. Esnaf mevcut borçlarını döndüremez durumda. Birçok esnafımız icralarla, yapılandırmalarla boğuşuyor.  Ekonomik olarak zor durumda kalan insanlarımıza “Al sana kredi verelim daha da borçlan” demek, ancak saray iktidarının çözümü olabilir. Zaten sözüm ona çözüm diye ürettikleri krediler birçok esnafımıza da verilmiyor. Sicil kaydı ve önceki borçları kapama gibi şartlar sebebiyle esnaf istese bile bu kredilerden faydalanamıyor. Şikayetler, dertler hep aynı. Yandaşa ballı ihaleler, vergi indirimleri, esnafa yüksek faturalar, kiralar ve vergiler reva görülüyor. Esnafa ve tüm hemşehrilerimize söz veriyoruz, bu adaletsiz düzene son vereceğiz.

YENEN KUL HAKKININ HESABINI SORACAĞIZ

Gaziemir çalışması kapsamında, Seydiköylüler Derneği ile Gazikent ve Yeşil Mahallesi muhtarlarını da ziyaret eden Yücel, Millet iktidarının ortak akıl ve liyakat iktidarı olacağını ifade ederek “Bugün memlekette yaşanan büyük sıkıntıların sebebi, “her şeyi ben bilirim, ben karar veririm” diyen, verdiği yanlı ve yanlış kararlardan inatla geri dönmeyen, demokrasiye, bilime ve liyakate inanmayan bir zihniyetin iktidar olmasıdır. Memlekette, ekmek alırken bile ertesi günü düşünüp bir tane az alan, harçlık veremediği, kıyafetini, çantasını alamadığı için çocuklarını okula gönderemeyen insanlarımız varken, birileri utanmadan, sıkılmadan “ihracatta rekor kırdık, kur korumalı mevduat büyük başarıdır” diye, güle oynaya masallar anlatıyor. Halka yansımayan, ülkedeki yoksul kesimin alım gücünü arttırmayan, çarşı pazar fiyatlarını düşürmeyen büyüme, ancak saray ve çevresinde yaşanıyor. O büyümede de yalan, talan ve kul hakkı var. Kurulacak millet iktidarında ortak akılla, liyakat esasıyla sağlanacak kalkınmayla, önce milletimizi bu karanlık ve yokluktan kurtaracak, sonrada yenen kul hakkının hesabını soracağız. Bir ülkede hukuk ve bağımsız yargı varsa, yoksulluk ve yolsuzluk olmaz. Biz bu adalet sistemini kuracağız ve o sistem kul hakkının hesabını zaten soracaktır” dedi.

KİMLER KATILDI?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının Gaziemir saha çalışmasına, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte, CHP İl başkan yardımcıları İsmail Yüzer, Fulya Alçay, Yasin Ergül, Özkan Tice ve Görkem Duman, CHP Gaziemir ilçe başkanı Kasım Özkan ve İlçe yöneticileri, İlçe kadın ve gençlik kolları üyeleri de katıldı. Kurulan altı ayrı ekip, farklı mahallelerde esnaf ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştirdi.