İzmir'de CHP ilçe kongreleri, yarın başlıyor. İlk sandıklar Konak ve Urla'da kurulacak. Konak'ta mevcut başkan Başak, Kaplan ile yarışacak. Urla'da ise Yalaz, yerine Hakan Özbodur'u işaret etti.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir'de ilçe kongreleri yarın başlıyor. İlk sandıklar Konak ve Urla'da kurulacak. Konak'ta şuan için iki adaylı bir yarış olacağı tahmin ediliyor. Mevcut Başkan Şakir Başak, yeterli imzayı toplaması halinde rakibi Özgür Kaplan'a karşı yarışacak. Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde saat 11.00'de başlayacak olan seçime çeyrek kala açıklama yaparak rakibini eleştiren Şakir Başak; “Aday olarak çıktığına göre kendine güveniyor. Hayırlısı olsun. İlçede adaylık açıklaması yapması gerekirdi çünkü ilçe başkanlığına aday.

YAPTIĞIMIZ İŞLER ORTADA

Ama o otelde yapmayı tercih etti. Kim bu şekilde yönlendirdiyse bana göre yanlış yaptı. Aslında ben kendisini ikaz edecektim. Otelde açıklama yapma, gel partiye, biz de çiçekle karşılayalım diyecektim ama bu kez yanlış anlar diye bu düşüncemden vazgeçtim. Yapılan toplantının fotoğraflarını da göremedik. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Ama hayırlısı olsun. Umarım bizim eksikliklerimizi gösterir, bize ayna olurlar. Bize bir şey katarlar” dedi. Bütün ilçelerin arasında en mütevazı ve başarılı olan ilçelerden birinin Konak olduğunu savunan Başak; Kadın Kolları, Gençlik Kolları, yönetimi ile yaptıkları işlerin ortada olduğunu vurguladı. Gençleri bir araya getirerek onları öncü yaptıklarını ve örgüt olarak tek vücut olduklarını söyleyen Başkan Başak, tüm bunları birilerinin kendilerinden rahatsız olması için yaptıklarını ifade etti.

KİMSEYE TELEFON AÇMADIM

Başkan Şakir Başak, açıklamasının devamında Özgür Kaplan'ı hedef alarak şunları söyledi: “Bireysel anlamda kendine çıkar, menfaat sağlamak için siyaset yapan insanlar var. Her kurumda olduğu gibi. Bizim bunlara karşı duruş sergileyen bir yanımız var. Acaba biz nerede yanlış yaptık da bu arkadaş, hiç partiye gelmeden gitmeden kalktı 'Ben adayım, siz yapamıyorsunuz' dedi. Yapamadığımız neyi gördü, açıkçası öğrenmek istiyoruz. Umarız bu noktada bize bir ayna tutar, biz de ondan bir şey öğreniriz. Delegenin özgür iradesine, vicdanına güveniyorum” dedi. Kimseye telefon açıp da 'Bana oy verin' demediğini ve demeyeceğini kaydeden Şakir Başak, 3,5 yıldır yaptıklarının ortada olduğunu vurgulayarak değerlendirmeyi delegasyonun vicdanına bıraktığını kaydetti. Başak, şunları söyledi: “Ben, CHP Konak Örgütü'ne bugüne kadar güvendiğim gibi bundan sonra da sonuç ne olursa olsun güvenmeye devam edeceğim.”

CHP Konak İlçe Başkan Adayı Özgür Kaplan ise, Şakir Başak'ın eleştirilerine 'Yersiz eleştiri olmuş' sözleri ile yanıt verdi. Aday olmak için gerekli olan imza sayısına da ulaştıklarını, bu konuda sorun yaşamadıklarını açıklayan Özgür Kaplan; “Bizim partimizin tek adaylı bir seçime gidildiği görülmemiştir. Genel başkanlık yarışında dahi adaylar çıkar. Genel başkanlar da yarışa katılan adayları kutlarlar, başarılar dilerler. Bu demokrasinin bir gereğidir. Herkes aynı şekilde düşünse, aynı şekilde bir yönetim olsa Kuzey Kore gibi bir yönetim modeli ortaya çıkar. Demokrasilerde çok seslilik ve düşüncelerin temsil hakkı vardır. Benim amacım mevcut yönetimi yıpratmak değil, burada zaten herkes durumdan çok hoşnut olsaydı böyle bir sonuç çıkmazdı. Daha iyi yapabileceğimizi düşünüyorum. Daha iyi bir örgütlenme modelim, projelerim var. Partide 'Ne kadar çok zaman geçiriseniz o kadar iyi partilisiniz' algısı var. Ama biz çalışan insanların çok fazla partiye gelmesi söz konusu değil. Çalışma ortamlarımızda da partimizi temsil edebiliriz. Ben bunu yaptığımı düşünüyorum. Başak'ın eleştirilerini kabul etmiyorum, yersiz bir eleştiri olmuş. Keşke daha iyi bir şeyler söylenseydi de cevap verilebilir nitelikte bir şey olsaydı” dedi.

Urla'da ortak aday

CHP Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz ise aday olmayacağını açıkladı. İlçede tam bir konsensüsle İlçe Sekreteri Hakan Özbodur'u ilçe başkanlığı için örgüte önerme kararı aldıklarını dile getiren Yalaz; “Artık gençlerin önünü açmalıyız. Ayrıca partiyi daha dinamik, enerjik hale getirelim istiyoruz. Biz de ağabey olarak her zaman onların yanında olacağız” dedi.