İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, 2019 yılına, 1919 ruhu ile hazırlandıklarını belirterek, partililere birlik çağrısında bulundu. Gruşçu,1923’teki Cumhuriyet değerlerinin örselenmesine, yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceklerini de söyledi.

Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılan ilçe danışma kurulu toplantısına CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Musa Çam, Atila Sertel, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gruşçu, 2019’da yapılacak seçimlerin önemine değindi. 1919 ruhu ile 2019’a yürümek zorunda olduklarını belirten Gruşçu, "AKP iktidarı ne yazık ki mevcut faşist yönetim anlayışı ile bugün 2023 yılını hedef göstererek, 1923’ü yani Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı yılların hesaplaşmasını yapmak üzere geliyor. AKP iktidarı, 1923 ile geçen bir asrın ardından, bugün bir proje olarak karşımıza çıktı. Biz, 1923’teki Cumhuriyet değerlerimizin örselenmesine, yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

"HER BİRİMİZ BİR ATATÜRK OLMALIYIZ"


Gruşçu, birlik olmaya, kavga değil siyaseti barışarak yapmaya ihtiyaçlarının olduğuna değinerek, "Toplumsal barışın, uzlaşmanın esas olduğu bir düzende artık kaynaşmaya ihtiyacımız var. Bundan sonraki süreçte her birimiz bir Atatürk olmalıyız. Her birimiz Mustafa Kemal’in idealini Cumhuriyetimizde ve ülkemizde yaşatmak zorundayız. Bizler bulunduğumuz konumlarda kim olursak olalım, ne olursak olalım, biz değiliz. Biz, kişisel siyaset ve bireysel anlayıştan uzaklaşan, sadece toplumsal menfaatin ön planda olduğunu bilerek hareket edecek olan CHP’nin ve Cumhuriyetin temsilcileriyiz. Artık bizler siyasi kargaşa ve karmaşa ortamından çıkacağız ve ‘biz’ olarak değil, her birimiz bir Atatürk olarak mücadele edeceğiz" dedi. ‘

Açılış konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı şekilde devam etti.