Çelik, "Bakanımıza tecavüzün kollayıcısı diyor. Bu vekilin bu ahlaksız sözünü görmezden geliyorlar, sonra İçişleri Bakanımızın ona verdiği cevap üzerinden siyaset üretmeye çalışıyorlar. İçişleri Bakanımız doğru yapmıştır" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir soru üzerine, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın, TİP milletvekili Barış Atay’a düzenlenen saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik “Eğer atama bakan bu saldırganları hemen adalet önüne çıkarmazsa, sadece kışkırtıcı olmaz aynı zamanda bu saldırının azmettiricisi ve planlayıcısı da olur” sözlerini değerlendirdi.

“Sarayın atama memuru” ifadesini terbiyesizlik olarak nitelendiren Ömer Çelik, “Milletvekili sıfatı taşıyan birisi, sıfatına yakışmayan şekilde İçişleri Bakanımıza tecavüzün kollayıcısı diyor. Bu vekilin bu ahlaksız sözünü görmezden geliyorlar, sonra İçişleri Bakanımızın ona verdiği cevap üzerinden siyaset üretmeye çalışıyorlar. İçişleri Bakanımız doğru yapmıştır” dedi.

“Birisi saygısız üslupla İçişleri Bakanımıza cevap verecek ve saldıracak, ama İçişleri Bakanımız kişilik haklarını koruduğu için saldırıyı kışkırtıyor olacağız” diyen Çelik, “Böyle saçma sapan bir denklem olabilir mi? Herhangi bir milletvekili saldırıya uğramasını hepimiz kınayalım. saldırganların bulunması için hassasiyet üretelim, bu ayrı mesele” ifadelerini kullandı.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı yapılan toplantı, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Toplantı devam ederken açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemdeki konuları değerlendirdi ve gazetecilerin soruları yanıtladı. Çelik’in açıklamasından satır başları şöyle:

GİRESUN’DA BELEDİYELERİN BORÇLARI ERTELENDİ

 Giresun’da şimdiye kadar belki de hiç görülmemiş, ender bir felaket söz konusu oldu. Giresun’daki yaraların sarılması için olağanüstü, insanüstü bir mücadele ortaya konuldu. Gelinen noktada mahsur kalan 172 vatandaşımız sağ salim kurtarıldı. Kapanan 118 köy yolun tamamına ulaşım sağlanmıştır. Halen 434 iş makinesiyle temizlik ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Esnaflarımıza 50 bin liraya kadar zararı olanlara tamamı hibe olarak verilecek. KOBİ’ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği ayrıca devreye sokuldu. Belediyelerin borçları 6 ay süreyle ertelendi. Belediyelere altyapı çalışmaları için 25 milyon lira hibe edilmiştir. Konut, işyeri ve diğer hasarlar için 6,5 milyon lira nakdi yardım yapılmıştır. İnsanımıza psiko destek verme çalışmaları devam ettirilmektedir.