Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde sıcak gelişmeler yaşanıyor. CHP MYK toplantısından sonra bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi'nde gizli oylama kararı alındı. Genel Merkez kaynaklarından edinilen bilgiye göre MYK listesinde bazı değişiklikler olabileceği söyleniyor. Buca, Çiğli, Dikili, Güzelbahçe başta olmak üzere bazı ilçeler için tartışmanın uzadığı iddia edildi.

Kocaoğlu Ankara'ya gitmedi

CHP Parti Meclisi toplantısı sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Genel Merkez'e geldiği, özellikle Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila için devreye girmek istediği iddia edilmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Ankara'ya gittiği iddiaları asılsız çıktı. Kocaoğlu'nun bu akşam İzmir'de bir düğüne davetli olduğu belirtildi. İzmir adaylığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden sonra bir daha Ankara'ya gitmediği ve genel merkezle herhangi bir temasının olmadığının özellikle altı çizildi.

Kadıköy, Ataşehir ve Üsküdar belli

Bu arada CHP Parti Meclisi'nde önce İstanbul adayları görüşüldü.

Gerçek Gündem'in haberine göre, İstanbul'un Kadıköy İlçesi için yapılan oylama sonucunda Şerdil Dara Odabaşı'nın ismi CHP PM'de onaylandı.

CHP Üsküdar Belediye Başkanı Adayı olarak da Ahmet Kılıç'ı kabul etti. Kılıç PM'de 38 kabul, 20 ret, 2 çekimser oy aldı.

Ataşehir İlçesi için yapılan oylama sonucunda Battal İlgezdi'nin ismi CHP PM'de yapılan oylamadan geçti. Böylece Ataşehir Belediye Başkanı iken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Battal İlgezdi CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı oldu.