Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, büyükşehirlere giriş çıkış yasağının başlaması ve ulaşımın durma noktasına gelmesi nedeniyle terhis olan askerlerin kışlalarında mahsur kaldıklarını belirterek, “Terhis olan askerler evlerine gidemiyor. Şehirlere giriş çıkış yasağı nedeniyle aileleri de almaya gelemiyor. Binlerce askerin terhis olduğu halde kışlalarında mahsur kaldığını aileler bize iletiyor. Milli Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı ne yapıyor? Askerlerimize neden sahip çıkmıyor? Davul zurna ile yolladığımız çocuklarımızın bir an önce ailelerine teslim edilmesini istiyoruz. Bu devletin görevidir” dedi.

Çok sayıda asker ailesinin kendisine ulaştığını ve evlatlarını almak için karşılarında bir muhatap bulamadıklarını ifade ettiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Bugün, yarın binlerce asker teskere alıyor. Askerler çaresiz, çünkü memleketlerine dönüş için ne araç var ne de izin. Ordu, kışlanın önüne koyduğu askerlerin sorumluluğunu üstlenmeli ve yetkili makamlardan gerekli izinler alınmalı, vatani görevlerini yapanlar sağ salim dönmelidir. Milli Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı bu duruma derhal müdahale ederek sorunu çözüme kavuşturmalıdır.”