'Böyle Buca Dostlar Başına' sloganı ve 50+9 proje ile yola çıkan Cumhur İttifakı'nın Buca Belediye Başkan Adayı AKP'li Mustafa Arslan, taksi duraklarını ziyaretinde şoförlerin Buca’nın trafik sorunundan dert yanarak, "Tam bir eziyet" demesi üzerine Arslan, üç yıl içinde sorunu kalıcı olarak çözeceğini söyledi. Arslan, "Buca’da hayatı kolaylaştırmaya, yaşam konforunu artırmaya geliyoruz. Bunun için yaklaşık 10 yıldır çalışıyorum. Buca halkına söz verdiğim 50 projemin 26'sını Buca belediye meclis üyesi olduğum dönemde hazırlamıştım. Trafik konusu da 10 yıldır üzerinde kafa yorduğum sorunlardan biri. Bu soruna karşı çok iyi projeler hazırladım. Çünkü hepimizin zamanı çok değerli. Bucalı’nın trafikte kaybolan zamanını hiçbir şeyle telafi edemeyiz" dedi.

26 Kavşağa geometrik düzenleme

Buca’nın trafik sorununu kökten çözmeye kararlı olduğunu da anlatan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette yapacaklarımız iki yeni ana arterle sınırlı değil. Trafiğe sebep olan sorunların tespiti için çalışan uluslararası firmalar var. Bu firmalar kavşaklara kamera yerleştirerek bir ay içerisinde sorunu sayısal verilerle size sunup çözüm bulmanıza yardımcı oluyor. Biz de bu şekilde çalışarak öncelikle 26 kavşağımızı yeniden ele alacağız ve bu kavşakları geometrik olarak düzenleyerek, Buca’nın tümünde trafik sorununu halkımızın gündeminden kaldıracağız. Noterde onaylatarak sizlere sözünü verdiğim cezaevini kaldırma olayı da trafiğin rahatlamasında bize yardımcı olacak. Biz cezaevini kaldırdığımızda, arkasındaki Adnan Kahveci Bulvarı ve Erdem Caddesi üzerindeki yol açılacak ve bu iki yolu birbirine bağladığımızda Menderes Caddesi'ne paralel bir caddemiz daha olacak ve Konak Tünelleri'ne kadar kesintisiz devam edecek. Gerekli gördüğümüz bölgelerde örneğin Şirinyer Migros’un olduğu bölgede ve Üçkuyular meydanda birer battı-çıktı yapacağız. Buca’nın yollarındaki o çukurları da 6 ay gibi kısa bir sürede kapatacağız. İlk 1,5 yılda hedefim Buca’da trafiği rahatlatmak sonraki 1.5 yılda da uzun süreli olarak Buca’nın trafik sorununu kökten çözmektir."

AKP'li Arslan, eski tren yolunu da atıl vaziyetten kurtararak İstanbul’daki gibi nostaljik bir tramvay hattına dönüştüreceklerini söyledi. Arslan, bu hattın 2,5 kilometrelik bir ulaşım sağlayacağını ve bunun yanında tramvay hattı boyunca yeni bir cadde meydana getirerek üçüncü bir caddeyi ilçeye kazandıracaklarını söyledi.