“…hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım…”

(UĞUR MUMCU)

“Parsel Parsel”, araştırmacı ödüllü gazeteci Murat Ağırel’in “Şaki” ve “Sarmal” kitabından sonra yazdığı üçüncü kitabının adı. “Melih Gökçek yönetimindeki Ankara’nın yok edilişinin” kitabı!.. Bir zamanlar günümüz iktidarının önemli isimlerinden Bülent Arınç’ın, 6 yıl önce dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yaşadığı "parsel parsel" polemiğinden esinlenerek isim almış kitap. İki yıl üzerinde uğraşmış yazar. Binlerce sayfalık belgeyi incelemiş. Kendi ifadesiyle, niçin “Melih Gökçek’in peşine düştüğünü” şöyle anlatmış: “Nedenim şu; 1984’ten beri Ankara’da bir düzen kurmuş. Gökçek derebeyi, Ankara halkı ise onun köleleriymiş gibi bir idare kurmuş. Belgesiz bir cümle bırakmadım.”

***

Ankara’yı “parsel parsel” ayırdığı öne sürülen Melih Gökçek’in oyunu kazanabilmek için neler yaptığını anlatıyor 268 sahifelik kitap... Ağırel kitabında, Gökçek’in FETÖ’ye “parsel parsel” verdiğini iddia ettiği ihalelerden de sıkça söz etmiş. Yazar, bir kısmını cezaevinde tamamladığı kitabını, “Cumhuriyetin başkentinin talan hikayesi” olarak tanımlıyor. Bana bir incelik yaparak, “Yolsuzlukların üstünün örülmediği aydınlık bir Türkiye adına-Atilla Köprülüoğlu’na sevgi ve saygılarımla” yazarak imzaladığı kitabı, Kırmızı Kedi Kitap yayımlamış. Kitap yayımlanmadan önce deneyimci hukukçular Celal Ülgen ve Mehmet Ruşen Gültekin tarafından da gözden geçirilmiş.

***

Kitapta yanıtlanmamış onlarca soru var: “Melih Gökçek başbakan olabilmek için neler yaptı? AKP kurulmadan önce ABD ziyaretinde neler yaşandı? 30 yıl boyunca nasıl ‘örgüt’ gibi hareket etti? A Takımı'nda kimler vardı? Fenerbahçe’ye neden başkan olmak istedi? Genelev patronları Ankara’da neler yaptı? Gözaltına alındığında kim kurtardı? Trafik kavgasında neden silah kullanıldı? Turgut Özal kime ve neden ‘dangalak’ dedi? İlk ‘parsel parsel’ satış ne zaman gerçekleşti? ANKAPARK ihalesinin ucu hangi mafya liderine uzandı? Osman Gökçek ölen çete lideriyle ne konuştu? Zekeriya Öz’ü Dubai’de ağırlayan kişinin Melih Gökçek ile ne ilişkisi vardı? FETÖ firarisini kim, nasıl korudu? 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’ye imar rantı sağlandı mı? 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’cü isme parsel verildi mi?”
“Parsel Parsel”, işte bunlar ve daha onlarca sorunun yanıtını veriyor.

***

Murat Ağırel, Cumhuriyet’ten İpek Özbey’e verdiği röportajda, “79 soruşturma geçiren, sayısı 5 binlere ulaşan şikayet dilekçesiyle tarihin en çok mahkemeye verilen belediye başkanı unvanına sahip” Gökçek hakkında şunları ifade etmiş: “Melih Gökçek’in yargılanmaması, anormal bir durumdur. Gökçek ve oğullarını bir el veya birileri açık şekilde koruyor. Çok şey biliyor. Eğer Gökçek itirafçı olursa FETÖ’nün siyasi ayağı başlamak zorunda kalacak.”

Öneririm. Okuyun, okutun “Parsel Parsel”i…

Selda Bağcan’ın ünlendirdiği, Aşık Mahzuni Şerif’in dillere destan türküsü “Yuh Yuh’u da -bildiğiniz kadarıyla- mırıldanın okurken; “Uzaktan yakından, yuh çekme bana!/ Sana senin gibi gibi baktım ise yuh/ Efendi görünüp bütün insana/ Hakkın kullarını yıktım ise yuh/ Yuh yuh, yuh yuh soyanlara/ Soyup kaçıp doyanlara/ İnsana kıyanlara/ Yuh nefsine uyanlara, yuh!”