Kupa hasretine son vermek isteyen Real Madrid'de kulisler bir kez daha hareketlendi. Başkent ekibinde, Ocak ayında yaşanan Xabi Alonso ayrılığının ardından takımın başına geçen Alvaro Arbeloa'nın da sezon sonu itibarıyla görevini bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor. The Athletic'in kulüp içinden edindiği bilgilere göre; yeni teknik direktör arayışlarında bu kez ipleri tamamen eline alan Başkan Florentino Perez'in bir numaralı adayı Portekizli efsane Jose Mourinho.

Perez Direksiyonda: Hedef Yeniden Yapılanma

Geçtiğimiz sezon Carlo Ancelotti sonrası göreve getirilen Xabi Alonso sürecini genel menajer Jose Angel Sanchez yürütmüş, Perez sadece son onayı vermişti. Ancak La Liga, Şampiyonlar Ligi ve Copa del Rey gibi büyük arenalarda son iki sezondur yaşanan hayal kırıklıkları, Perez'i doğrudan sürece müdahil olmaya itti.

Başkanın hedefi net: Kulübü yeniden iddialı günlerine döndürmek. Bu vizyon doğrultusunda, 2010-2013 yılları arasında kulübü çalıştıran ve 2011-12 sezonunda rekor puanla La Liga şampiyonluğu dahil üç kupa kazandıran Mourinho, en güçlü aday olarak öne çıkıyor.

Beşiktaş direklere takıldı
Beşiktaş direklere takıldı
İçeriği Görüntüle

Kulüp İçinde Çatlak Sesler ve 'Vinicius' Tartışması

Başkan Perez'in Mourinho ısrarına rağmen, bu ihtimal kulüp içinde tam bir mutabakatla karşılanmış değil. Portekizli teknik adamın ilk döneminde dönemin kaptanı Iker Casillas ile yaşadığı sorunlar ve soyunma odasındaki gerilimler, bazı yöneticilerin ve taraftarların hafızasında hala taze.

Öte yandan 63 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı, şu an görev yaptığı Portekiz'de de tartışmaların uzağında değil. Eylül ayında Benfica'nın başına geçen Mourinho, Benfica forması giyen Vinicius Junior’ın Şampiyonlar Ligi'nde Gianluca Prestianni tarafından ırkçı saldırıya uğradığını iddia ettiği maçın ardından yaptığı açıklamalarla tepki çekmişti. Mourinho'nun, Vinicius'un bu olayı tetiklemiş olabileceğini ima etmesi büyük tartışma yaratmıştı. (Prestianni suçlamaları reddetse de, UEFA tarafından homofobik davranış nedeniyle altı maç ceza almıştı.)

3 Milyon Euro'ya Serbest Kalabilir

Mourinho'nun Benfica ile olan sözleşmesi 2027 yılına kadar devam ediyor. Ancak Portekiz ekibiyle yapılan kontratta, sezonun son maçından sonraki 10 gün içinde yaklaşık 3 milyon euro karşılığında tek taraflı fesih imkânı bulunuyor. Bu durum, Real Madrid'in olası bir hamlesini finansal açıdan kolaylaştırıyor.

Eflatun-beyazlıların son yıllarda eski çalıştırıcılarına (2019'da Zidane, 2021'de Ancelotti) yeniden şans verme eğilimi, Mourinho ihtimalini daha da güçlendiriyor. Ancak kulüp yönetiminin masasında "B planı" olarak güçlü alternatifler de bulunuyor:

  • Mauricio Pochettino: ABD Milli Takımı Teknik Direktörü.

  • Didier Deschamps: Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü.

  • Jurgen Klopp: Yönetimin uzun süredir hayalini kurduğu isim. Ancak Alman teknik adamın 2025'te başladığı Red Bull'daki "Futbol Gelişim Direktörlüğü" görevinden memnun olması bu ihtimali zayıflatıyor.

Kaynak: haber merkezi