Yalvaç, 9 Eylül Gazetesi'ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanımız covid-19 pandemi döneminde çalışan, üreten ve ekonomimize katkıda bulunan çiftçimize iki müjde verdi. Gübre desteklerini yüzde yüz olarak 2 katına çıkarttı. Gübre çiftçimizin daha fazla ve kaliteli ürün alması için oldukça önemli bir etkendir. Bölgemizde en çok kullandığımız DAP gübre 2020 yılında 95 TL'den satılırken iken bugün 190 TL'den satılmaktadır. Yani yüzde yüz fiyatı artmış durumdadır.Cumhurbaşkanımızın gübre desteğini yüzde yüz  artırması çiftçimiz açısından memnuniyet vericidir.
  İkinci müjde ise buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde desteği 16 liraya yükseltilmesidir.  Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize desteği dekara 20 liraya çıkartıldı. Cumhurbaşkanımızın " İlkbahar döneminde çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacak'' açıklamasının da gerçekleşmesini bekliyoruz.''

Yalvaç, tütün ile ilgili yeni düzenlemeyi de değerlendirerek, şunları belirtti:

"21 Kasım 2020 tarihli Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandı. Önceki tebliğ, tütün hariç olmak üzere bitkisel ve hayvansal ürünler ile su ürünleri üretiminin desteklenmesini öngörüyordu. Yeni tebliğde ‘tütün’ ibaresi çıkarılarak, tütün üretimine ilişkin yatırımların da desteklenmesi tütün üreticisini sevindirdi. Ege bölgesi tütünü bir çok ülkenin tütününden daha kalitelidir. Tütün sözleşme kapsamında ekilmektedir. Burada tütün çiftçisi için sorun olan sözleşmelerde belirtilen fiyatlara tüccar tarafından uyulmamasıdır. Tüccar Ekim sırasında yaptığı sözleşmede alım garantisi verdiği fiyatı, ürün tesliminde uymaması üretici açısından sıkıntı yaratmaktadır. Buna bir çözüm getirilmesini istiyoruz. Tütün üreticisinin bu mağduriyeti önlenmelidir.''.