Gazetecilerle sosyal tesislerinde bir akşam yemeği yiyen Dutlulu, Türkiye’nin tam bağımsız, özgür ve adil basın organlarına ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Sadece Akhisar’da değil Türkiye’de genel anlamda basının kuvvetli olmadığını, bir kısım medya kuruluşlarının tamamen iktidar tarafından desteklendiğini, bir kısım medyanın da yurt dışından kaynak alarak desteklendiğini ifade eden Başkan Besim Dutlulu,  özellikle yerel medyayı desteklemeye devam edeceklerinin altını çizerek,  “Bu şehirde özgür bir şekilde gazetecilik yapmak için ne gerekiyorsa, basın emekçilerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Gazetecilerin Akhisar Üniversitesi Derneği’nin son durumu hakkındaki sorusuna derneğin işlevini artık yitirdiğini belirterek cevap veren Başkan Besim Dutlulu, şunları söyledi:

Akhisar’a fakülte açma niyetleri yok

“Benim gördüğüm kadarıyla hem iktidarın hem de Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin Akhisar’a fakülte açma niyetinin olmadığını biliyoruz. Burada bir üniversite alanı var ve inşaat halinde. En son 2014 yılında yatırım yapılmış ve o günden bugüne hiçbir yatırım yapılmamış. İktidar tarafından bize söylenen, kendilerince haklı olabilirler saygı duyuyorum, biz burada Akhisar halkından para toplamaya çalıştık, beceremedik, bu işi yapamadık 7 sene geçti haydi bir daha para toplayalım tekrar yapalım. Ben seçilmeden önce şu sözü verdim; Akhisar’da üniversite olması için elimden geleni yapacağım. Bunun da anlamı kapı kapı dolaşıp Akhisar halkından para toplamak değil. Çünkü bu yol denendi ve başarılı olmadı.''

"Üniversite yapmak devletin işidir, bugün bu iktidar yapmaz yarın başka bir iktidar gelir onunla yürürüz'' diyen Dutlulu şöyle devam etti:

“Eski demiryolunu güzelleştirmeye talibiz”

“Akhisar’da birçok iş yavaş ilerledi. O alışkanlıklar maalesef halen devam ediyor. 2 sene geçti demiryolları ile aynı yerdeyiz, eski stadyum da aynı yerdeyiz, üniversite de aynı yerdeyiz. Biz kendi üzerimize düşen görevlerde hep bir adım ilerliyoruz ama devlet ile olan ilişkilerde ilerleyemedik. Biz muhalefet belediyesi olduğumuz için onlar iktidar olduğu için değil, bizim Akhisar’da ne yazık ki bazı işler çok yavaş ilerliyor. Artık bunu hızlandırmamız lazım.''

Toplantıya Başkan Yardımcıları Ahmet Tınazlı, Tuncay Engin, Ekrem Kayserili ve Bedri Türk de katıldı.