Kütahya’nın Gediz ilçesinde faaliyet gösteren özel bir kömür ocağında üretim sırasında gaz sızıntısı meydana geldi. Olayda karbonmonoksit gazından etkilenen işçi sayısının 15’e yükseldiği bildirildi.
Gediz’e yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Gökler beldesi yakınlarında bulunan maden ocağında, dün üretim sırasında açığa çıktığı tahmin edilen karbonmonoksit gazından ilk etapta 6 işçi etkilendi. Gazdan etkilenen işçileri kurtarmak için ocağa giren 9 işçi de gazdan etkilenerek tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan işçiler Gediz Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınırken, durumu yakından takip edilen Bünyamin Kalkan (34), İbrahim Özmen (50), Mehmet Ertaş (41) ve Mustafa Kalkan (40) daha sonra Eskişehir Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.
İlk belirlemelere göre olayın karbonmonoksit gazı kaynaklı olduğu değerlendirilirken, maden ocağında gerekli güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığına ilişkin inceleme başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.





