Darüşşafaka Urla Rezidans bağışçıları 'Eğitim İçin Boyayan Fırçalar' ismi verilen karma resim sergisi açtı. 11 Haziran'a kadar devam edecek olan sergiden elde edilen gelir Darüşşafaka'ya gidecek.

İZMİR'in Urla ilçesindeki Darüşşafaka Urla Rezidans bağışçıları çok önemli bir etkinliğe imzasını attı. Urla Rezidans bağışçılarının çalışmalarından oluşan ve 'Eğitim İçin Boyayan Fırçalar' ismi verilen karma resim sergisi Darüşşafaka yararına ziyarete açıldı. Alsancak'taki Galeri A Güncel Sanat Merkezi'nde 5-11 Haziran tarihleri arasında sanatseverleri ağırlayacak olan sergide 21 amatör ressama ait 34 eser yer aldı. Sergiye bağışçıların ve Darüşşafaka Urla Rezidans sakinlerinin yanı sıra Kurum Müdürü Serap Kırçiben ile hobi ve sanat öğretmeni Melodi Sakızlı da katıldı.

FARKLI TEKNİKLER


Bağışçıların 2017 yılından itibaren her gün atölye ortamında çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Melodi Sakızlı, serbest çalışma ortamında herkesin farklı tekniklerle eserler hazırladıklarını belirtti. Daha önce de benzer sergiler açtıklarını anlatan Sakızlı, “Amacımız rezidans içindeki bağışçılarımızın boş vakitlerini en güzel şekilde değerlendirmelerini sağlamaktı. Bu çalışma sayesinde birçoğu yeteneklerini keşfetti. Onlar Darüşşafaka yararına eserlerini bir araya getirdi bağışçılarımız ise yine cemiyet yararına bu eserleri değişen miktarlarda para ödeyerek satın alıyor. Darüşşafaka her yıl belli sayıda öğrencinin eğitimiyle ilgileniyor. Burdan elde edilen gelir de 900'den fazla çocuğun eğitim masraflarında kullanılacak” diye konuştu. Serginin gezilmesinin ardından Darüşşafaka Urla Rezidans Müdürü Serap Kırçiben bağışçılara birer buket çiçek takdim etti. DHA