Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi, Ege Bölgesi'nin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak için geziler düzenliyor. Gezilerden elde edilen gelir ise başarılı öğrencilere burs oluyor.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi'nin, Ege Bölgesi'nin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak için düzenlediği geziler büyük ilgi görüyor. Cumhuriyet kadınlarına yaşadıkları kenti ve bölgeyi yakından tanıma fırsatı sunan kültür gezileri Ödemiş, Gölcük ve Birgi’den sonra bu kez, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin turizme kazandırdığı Arapapıştı Kanyonu'na düzenlendi. Geziye 130 Cumhuriyet kadını katıldı. Kanyon'u tekneyle gezen kadınlar, Kemer Barajı Havzası'nın doğal güzelliklerini, kaya mezarlıklarını, kaya mağaralarını ve birçok tarihi ve doğal zenginliği görme fırsatı buldu. Gezdikleri yerler ile ilgili rehberden bilgi alan kadınlar, Bozdoğan’da panoramik tur yaptı, ardından kaderine terk edilmiş ARPAS Kuleli Konakları'nı gezerek bol bol fotoğraf çektirdi.
Kadınların daha sonraki durağı pideleri ile ünlü Yenipazar oldu. Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yörük Ali Efe Müzesi’ni gezen kadınlar, daha sonra bir başka halk kahramanı olan Kel Mehmet’in köyü olan Atça’nın şirin parkındaki mola ile turu sonlandırdı.

HER AY FARKLI YÖREYE


Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şube Başkanı Mesude Öney, düzenledikleri kültür turları sayesinde kadınların yaşadıkları kenti daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirterek, “Bu etkinliklerle turizm ve kültür kaynaklarımızı görerek tanıyan üyelerimiz, birer tanıtım elçisi gibi, bu güzellikleri, gittikleri yörelerde ve ülkelerde anlatacak, turizm acentelerine tanıtımını yapacak. En önemlisi bu gezilerden elde edilen gelirle, maddi yetersizlikler yüzünden eğitimini sürdüremeyen başarılı öğrencilere önemli ölçüde eğitim katkısı sağlıyoruz” dedi. Gezi Komisyonu Üyesi Hatice Meşinci de her ay bir yöreye kültür turu yapılacağını belirterek, Ege Bölgesi’nden sonra Türkiye’nin diğer bölgelerindeki tarihi ve turistik değerlerini üyelerine tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Haber Merkezi