-Bir termik santralın filtre takılması için çalışmaya ara verdiği 10 günlük arayı hesaplayan, o santralların filtresiz çalışmasını savunan, dolayısıyla medyanın en utanç günlerinden birini yaşatan penguenci kanal.

-Saray’ın "baharat, çeşni ve tatlandırıcılar"a 118 bin lira harcaması.

-Enflasyon 2022’de yüzde 4.9’a düşecekmiş.

(Enflasyonun haberi var mıdır bundan?)

-Asgari ücret, dört kişilik bir ailenin 9 günlük ihtiyaçlarına ancak yetiyormuş. Tek bir çalışanın yaşama maliyeti aylık 2 bin 578 TL’ymiş.

-Son 1 yılda hayat pahalılığı yüzünden çalışanların yoksulluğu yüzde 12 artmış.

-Kanal İstanbul’u Çinliler yaparsa onların kontrolunda olacakmış. Bu arada su havzalarının yüzde30’u da yok olacakmış. Heyelan riski sözkonusu. Orta Avrupa’nın tüm sanayi kirliliği bu vesile ile Marmara’ya dolacak.

-Cibuti’de Diyanet Vakfı adına cami açmaya gidenlerin özel uçak masrafı 744 bin liraymış! (12.6 milyon dolara çıkmış cami yapımı)

-Cem Uzan, Türkiye’ye dönüyormuş!

-Gerici yazar çocuk evliliklerini savunmuş, “Bu konudaki sınır, kişinin inancıdır’’ demiş!

-Ana okullarında din eğitimi uygulaması başladı!

-İçişleri Bakanı Soylu, “Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyoruz” dedi!

(Mesele; yakalanması/yargıya teslim edilmesi değil midir?)

-Şair Haydar Gülen’in bir lisedeki söyleşisi yasaklanmış!

-Çorum-Sungurlu’da eli baltalı poz veren Özel İdare Müdürü muhalefet partilerine hakaretler yağdırmış.

-Mersin’de Aleviler’in evlerine tarih atılmış!..

***

Hala neden görevden alındığı belirsiz kentini parsel parsel sattığı iddia edilen belediye başkanı da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İl Başkanı Kaftancıoğlu kazlı yemekte şarap içtikleri iddiasını ortaya atmış. Yemeği organize edenler arasındaki Karslı köşe yazarı da “Her yıl kaz sezonu açılışında yapıyoruz. Geçen yıllarda Binali Yıldırım da katılmıştı. İmamoğlu ve Kaftancıoğlu da su içtiler” paylaşımını yapmış!

***

Gülmeyin, şaşırmayın ! Burası Türkiye! İç ve dış siyaset sıkışmış.Açlık, garibanlık, yoksulluk. İşşsizlik. Asgari ücret. Toplu intiharlarmış. Geçiniz! Kriz bahane kaz şahane (!)