İstediğin kadar bağır çağır… ‘Kadına şiddete son’ diye yürü, koş… Ünlüsüyle ünsüzü ile farkındalık yaratacak kampanyalar düzenle... Nafile... Bitmiyor, bitecek gibi de görünmüyor.

En tazesi önceki gün yaşandı. Ankara'da, hukuk fakültesi öğrencisinin önce bıçaklayıp sonra kurşun sıktığı 24 yaşındaki araştırma görevlisi Ceren Damar hayatını kaybetti.

Kaçan genç gözaltına alınırken, bir öğrencinin iki öldürücü silahla elini kolunu sallaya sallaya okula girebiliyor olması da endişeleri arttırdı.

Talihsiz kadının eşi cenaze töreninde, "Kendisiyle üç ay evli kaldım. Asla kandan ve kötülükten yana olmayacağız. Yaşanan bu olay tüm Türkiye'ye bir ders olur ve sembol olur" dedi.

Keşke, ama olmayacak... “Bu son olsun” dediklerimizin listesi bir çırpıda sayılamayacak kadar uzun.

Nitekim Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yayınladığı son rapora göre, Türkiye'de 2018 yılında erkekler tarafından 440 kadın öldürüldü, 317 kadına cinsel şiddet uygulandı.

Cinayetlerin yüzde 85’ini eski eşler, sevgililer, kocalar ya da ayrılmak istenilen kişiler işledi.

Raporda çocuklara ilişkin de tüyler ürperten rakamlar var. 2018 yılında 1217 çocuk istismarı basına yansıdı, 26 çocuğun 11'i babaları tarafından öldürüldü.

Şiddet en ağır şekilde cezalandırılmadığı müddetçe, hangimizin başına ne geleceğini bilemeden, tıpkı bu yazıda olduğu gibi havanda su dövmeye devam edeceğiz.

Ahlak erozyonuna uğramışlar

Geçmişte skandallar ortalığı ayağa kaldırır, gündemimizden uzun süre inmez, şaşkınlığımız aylar sürerdi.

Metresler zincirlerine, evlilik dışı bebeklere, nikahlı çiftlerin aldatılma öykülerine çoktandır alışığız.

Duyduklarımız karşısında en son gözlerimiz faltaşı gibi ne zaman açılmıştı unuttuk.
Sadece ünlüler dünyasını kastetmiyorum. Halkın içinde de raydan çıkan çıkana...

Gündüz kuşağı kadın programlarına bakın da görün rezilliği... Kahramanların çoğunluğu da evli kadınlar.. Çoluğu çocuğu, eşi bırakıp sevgiliye kaçan, “kimse benim özel hayatıma karışamaz” diye bağıran pişkinler, kocasından çaldığını sevgilisine yedirenler, internetten tanıdığına kaçan evliler... Daha neler neler...