GDZ Elektrik tarafından yapılan açıklamaya göre, İzmir genelinde sürdürülen şebeke yenileme, bakım ve altyapı güçlendirme çalışmaları kapsamında 3 Ocak 2026 Cumartesi günü birçok ilçede planlı elektrik kesintileri yapılacak. Çalışmaların, enerji arz güvenliğini artırmak ve arızaların önüne geçmek amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi.
Kesintilerin sabah erken saatlerde başlayacağı bazı bölgelerde, akşam saatlerine kadar sürebileceği belirtildi. Yetkililer, vatandaşların önlem almaları ve planlamalarını buna göre yapmaları çağrısında bulundu.
Buca, Bornova, Çiğli ve Bergama’da saatlerce elektrik yok
Kesintiden en fazla etkilenecek ilçeler arasında Buca, Bornova, Çiğli ve Bergama öne çıkıyor.
Buca’da Çamlıpınar, Yeşilbağlar, İnkılap, Akıncılar ve Mustafa Kemal mahallelerinde kesintiler 09.00–15.00 ve 10.00–16.00 saatleri arasında uygulanacak.
Bornova’da Kazımdirik, Egemenlik, Gürpınar ve Kemalpaşa mahallelerinde farklı saat aralıklarında olmak üzere 09.00’dan 17.00’ye kadar süren kesintiler planlandı.
Çiğli’de Güzeltepe, Yakakent, Şirintepe ve Köyiçi mahallelerinde 09.00–15.00 arasında elektrik verilemeyecek.
Bergama’nın Zeytindağ, Şakran Sayfiye ve Küçükkaya mahallelerinde ise kesintilerin 08.30’da başlayıp 16.00’ya kadar devam edeceği bildirildi.
Kiraz, Ödemiş, Tire ve Menderes de listede
Elektrik kesintisinden Kiraz ilçesi de geniş ölçüde etkilenecek. Çayağzı, Altınoluk, Sarıkaya, Çömlekçi, Aydoğdu ve çevre mahallelerde kesintiler 09.30–16.30 saatleri arasında uygulanacak.
Ödemiş’te Üç Eylül, Umurbey ve Hürriyet mahallelerinde 09.00–16.00,
Tire’de İbni Melek ve Fatih mahallelerinde 10.00–16.00,
Menderes’te Ahmetbeyli, Özdere Cumhuriyet ve Çile mahallelerinde ise 09.00–17.00 saatleri arasında planlı kesinti yapılacak.




