Midilli’ye gidecek yolcu gemisi İzmir Alsancak Limanı’ndan kalkmaktadır. Seferler, yüksek hızlı katamaran tipi yolcu gemileri ile gerçekleşmektedir. 

İzmir Alsancak – Midilli seferleri hangi günler ve saatlerde gerçekleşiyor? Sefer tarihleri ve saatleri için bilet.izdeniz.com.tr adresinden bilgi alabilirsiniz. İzmir Alsancak – Midilli sefer biletleri  bilet.izdeniz.com.tr adresinden online olarak biletinizi temin edebilir veya İzmir Limanı’nda yer alan İZDENİZ satış ofisinden alabilirsiniz.

Biletler için [email protected] adresinden ve 0501 535 35 35 numaralı telefonu da arayabilirsiniz. Peki, İzmir Midilli feribot fiyatları ne kadar? Güncel İzmir Midilli feribot saatleri İzmir Alsancak – Midilli seferleri için kalkış noktası neresidir? Hangi tür gemiler ile seyahat ediliyor?

İzmir Alsancak– Midilli seferleri bilet ücreti ne kadardır?

İzmir – Midilli Seferleri;

  • Gidiş – Dönüş Bilet Ücreti       : 60 Euro
  • Tek Yön Bilet Ücreti                : 35 Euro
  • 0 – 7 Yaş Grubu                       : Ücretsiz
  • 8 – 18 Yaş Grubu                     : %50 İndirimli

Bileti aldığınız günkü kur üzerinden hesaplamalar yapılacak olup, TL olarak ödeme alınacaktır.

ULUSLAR ARASI SULARDA İLK SEFERLER

İZDENİZ tarafından İzmir – Midilli seferleri, 2023 yılının YAZ A aylarında yapıldı. ilk yolculuğuna “Rotamız Midilli” sloganıyla çıktı. Geçen yılın ilk seferinde 50 yolcu İzmir’den Midilli’ye yola çıkarken, bu yılın ilk seferi yüzde 90 kapasiteye ulaşarak 267 yolcuya ulaştı. İzmirliler gerek toplu ulaşımla gerekse kendi araçlarıyla İzmir Alsancak Yolcu Limanı’na giderek İZDENİZ personellerinin yardımıyla işlemlerini tamamladı. Yolcular sabah 08.30’da İZDENİZ’in yüksek hızlı İhsan Alyanak yolcu gemisiyle Alsancak Limanı’ndan Midilli’ye doğru yola çıktı.

 SEFERLERE BÜYÜK İLGİ

İZDENİZ’İN Midilli turları büyük ilgi gördü, Belediyenin uyguladığı fiyat tarifesinin ucuz olması talebi artırdı. 
Öncelikle 18 yaşa kadar olan gençlerle başlayan sefelerde 65 yaş üzeriyle ilgili planlar var. Ama şu an için yoğun bir eğitim döneminden çıkan öğrencileri 18 yaşına kadar yüzde 50 indirimle taşındı

MİDİLLİ’YE BİSİKLETLE ULAŞIM BAŞLADI

İZDENİZ’in İzmir - Midilli seferleri 3 Eylül 2023 tarihine kadar devam etti. Her cuma saat 08.30’da Alsancak Limanı’ndan gidiş, her pazar ise saat 18.00’de Midilli Limanı’ndan dönüş yapıldı.  Alsancak Limanı’ndan kalkış yapan “İhsan Alyanak” gemisi 2 saat 30 dakika sonra Midilli Limanı’na yanaşıyor. Sezon süresince her iki yakadan da gelecek talepler doğrultusunda hem Midilli Limanı için hem de Plomari Limanı için ek sefer düzenlendi. İzmir – Midilli seferlerine isteyen yolcular, bilet rezervasyonu sırasında bildirmek koşulu ile bisikletleri ile katıldı. İhsan Alyanak Yolcu Gemisi’nin bisiklet kapasitesi 10 adet olarak belirlendi.

GİDİŞ-DÖNÜŞ BİLET ÜCRETİ 60 EURO

Midilli turlarından yeşil pasaportu ve Schengen vizesi olan yurttaşlar yararlanıyor. Gidiş-dönüş bilet ücreti bu yıl 60 Euro, tek yön bilet ücreti ise 35 Euro olarak belirlendi. Bu yıl, gençlerin eğitim dönemi yorgunluğunu atabilmelerine yardımcı olmak amacıyla 8-18 yaş grubu için yüzde 50 indirim uygulanıyor. 0-7 yaş grubu çocuklar ise ücretsiz seyahat edebiliyor.

İzmir Alsancak – Midilli seferi ne kadar sürüyor?

 Midilli Adası’nın İzmir Alsancak Limanı’na uzaklığı 64 deniz milidir. Yolculuk, olumsuz hava / deniz koşullarında maximum 2 saat 45 dakika sürmektedir.

Midilli Adasına girmek için pasaport gerekiyor mu?

Midilli Adası'na girişte geçerli bir pasaport ve Schengen Vizesi olması gerekmektedir.
Yeşil pasaport sahipleri vizesiz giriş yapabilmektedir.

Pasaport geçerlilik süresi ne olmalı?

 İzmir Alsancak – Midilli arasında seyahat edebilmek için,  yolcu pasaportunun geçerlilik süresi geri dönüş yapılacakları tarih itibari ile en az 3 ay ve üzerinde olmalıdır. Geçerlilik süresi uygun olsa dahi 10 yıldan eski pasaportlarla Yunanistan’a girişe izin verilmemektedir.

İzmir'de KPSS şartı aranmadan personel alınacak İzmir'de KPSS şartı aranmadan personel alınacak

 İzmir Alsancak – Midilli seferlerinde kapı vizesi var mıdır?

Kapı Vizesi 2019 yılından itibaren uygulanmamakta olup, Yunanistan Makamlarınca tekrar izin verilmesi halinde bilgi verilecektir.

İzmir Alsancak’tan Midilli’ ye araçla geçiş yapılabiliyor mu?

İzmir Alsancak – Midilli seferleri Yolcu Gemisi ile yapılmakta olup, araç taşınmamaktadır.

 Midilli Adasında hangi para birimi geçerlidir?

Midilli Adası’nda EURO ile alış-veriş yapılmaktadır. Dövizi önceden temin etmeniz gerekmektedir.

Yurt dışı çıkış harcını nereden yatırılıyor?

Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile yurtdışına çıkış yapan yolculardan çıkış başına harç bedeli alınmaktadır.  Harç bedelinin yolculuk öncesi anlaşmalı bankalardan veya online olarak yolcu tarafından ödenmesi gerekmektedir.

Pasaportta KKTC giriş kaşesi olanlar ve KKTC Doğumlu olanlar Midilli Adası’na girebilir mi?  

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti doğumlu Türk vatandaşlarının pasaportunda doğum yeri ile birlikte KKTC ibaresi varsa ülkeye girişlerine izin verilmez. Örneğin ” Lefkoşa – KKTC”.

Pasaportunda K.K.T.C. girişi bulunanlar, Yunanistan’a kabul edilmemektedir.

AYVALIK’TAN GİDEBİLİRSİNİZ  

Midilli'ye ulaşmak için bir çok yol vardır. En kısa ve kolayı feribot ile ulaşımdır. Ayvalık ve Midilli arası çok kısa olduğundan dolayı feribot seferleri 45 ila 90 dakika sürer. Bu fark ise deniz otobüsleri ve arabalı feribottan gelir. Deniz otobüs seferleri 45 dakika, araçlı feribot seferleri ise 90 dakika sürmektedir. İki seçenek ile de oldukça kısadır. Feribot yolculuğu kısa sürmesinin yanında mavilerin arasında yol almak insana huzur verir. Feribot ile gittiğiniz yol boyunca manzaranın tadını çıkarmanızı da tavsiye ederiz.

Ayvalık Midilli Feribot Bilet Fiyatları

Ayvalık Midilli feribot seferlerimiz için biletlerimiz ikiye ayrılmaktadır. Deniz otobüsü için yetişkin için gidiş-dönüş 35 euro'dur, araçlı feribot içinse 30 euro'dur. Otomobil için taşıma ücretleri 80 euro'dan başlamaktadır. 

MİDİLLİ’DE NELER YAPABİLİRSİNİZ NEREYİ GEZEBİLİRSİNİZ

Midilli Adası, Yunanistan’ın Doğu Ege Adalarının en kuzeyinde yer alan, Girit ve Eğriboz’dan sonra ülkenin en büyük üçüncü adası. Ege Denizinin kuzeydoğusunda, Ayvalık ve Burhaniye’ye oldukça yakın, dağlık bir ada olan Midilli’nin başkenti Mytilene. Alcaeus ve Sappho gibi, Yunan antik çağından son yıllara kadar pek çok şair ve yazarın da memleketi olan Midilli, Barbaros Hayrettin Paşanın da doğduğu yer aynı zamanda.

Güneybatıda Lemnos ve Midilli ile Lemnos’un ortasında konumlanan küçük Agios Efstratios olmak üzere, 3 ana adadan oluşan Midilli Adasının Yunanca ismi Lesvos. Yüzölçümü açısından Ege Denizinin en büyük adalarından olan Midilli’de Molivos, Petra, Plomari, Sigri gibi kasabalar da adayı ziyaret edenlerin uğrak noktası.

NİSAN -  EYLÜL ARASI YOĞUN ZİYARET 

Yunanistan’ın yakın zamanda başlattığı Yunan Adalarına Kapıda Vize Uygulaması ile her geçen yıl Türk turistler Yunan adalarına daha çok gidiyor. 
Yunan adaları arasında en çok tercih edilenlerden biri olan Midilli’ye Ayvalık‘tan feribotla geçiliyor. Yüksek sezon olan nisan-eylül aylarında her gün saat 9.00 ve 18.00’de, hem Midilli hem de Ayvalık’tan karşılıklı kalkan feribotlarla iki kıyı birleşiyor.

Modern konaklama tesisleri, doğal ve kültürel güzellikleri ile Kuzey Ege’de önemli bir tatil destinasyonu olan Midilli Adası’nın şifalı suları sağlık turizmi ile ilgilenen turistler için adaya gelme sebepleri arasında. Yunan adaları içerisinde en sulak ve yeşil olan adalardan biri. Midilli Adası, Ege Denizi’nin kuzey doğusunda bulunan, dağlık bir Yunan adası. Türkiye’nin Ayvalık ile Burhaniye ilçelerine yakın olan ada, Girit ve Eğriboz’dan sonra Yunanistan’ın en büyük üçüncü adası. Başkenti Mytilene. Girit ve Rodos’tan sonra üçüncü büyük Yunan adası olan Midilli, aslında Lesvos isimli adanın başkenti.

EN SULAK ADA

Biz adaya Midilli, Avrupalılar ve Yunan ise Lesbos demiş. Adanın başkentinin ismini alıp tüm adayı bu isimle anar olmuşuz. Diğer Yunan Adaları aksine daha yeşil olduğundan Zümrüt Ada olarak da anılıyor. Yunan milli içkisi Uzo’nun memleketi olan Midilli’nin, Ayvalık ve Edremit Körfezine bakan doğu kıyıları zeytin ve çam ağaçları ile kaplı.

Ege Denizindeki en eski yerleşim bölgeleri arasında yer alan Midilli, yaklaşık 100 bin kişilik bir nüfusa sahip. Girintili çıkıntılı bir yapıya sahip uzun kıyıları birçok sürpriz barındıran Midilli’de, dar ağızlı iki körfez, Geras ve Kalloni adanın içlerine kadar uzanıyor. 

OSMANLI DÖNEMİNİ YAŞADI

Çanakkale Boğazına yakınlığı nedeniyle ada, tarih boyunca büyük önem taşımış. 1462–1911 yılları arasında Osmanlı egemenliğinde kalmış. Midilli’de Osmanlı Döneminden kalan az sayıda cami, çeşme, hamam ve mimari yapı bulunuyor.

Osmanlıdan 1912’de egemenliğinden bağımsızlığına kavuşan ada, 1923’de Lozan Barış Antlaşmasının imzalanmasıyla resmen Yunanistan’a bağlanmış. II. Dünya Savaşı sırasında 1941–1944 yılları arasında Alman işgali altında kalan Midilli’de halkın büyük çoğunluğu tarım, denizcilik ve turizm ile geçiniyor.

Antik dönemin en ünlü kadın şairlerinden Sappho’nun yanı sıra, Aristoteles’in öğrencisi düşünür Theophrastos’un doğum yeri olmasıyla da önem taşıyan Midilli, kıyıdaki Mitilini’nin güzel mimarisi, Ege manzarasıyla cazip bir ziyaret noktası. Özellikle Therapon Kilisesinin görkemli kubbesi oldukça dikkat çekici.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ