Güzelbahçe Yelki mahallesinde tarım arazisine yapılmak istenen go-kart pisti İzmir gündemindeki yerini korumaya devam ediyor.İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer , CHP Parti Meclis Üyesi Sayın Rıfat Nalbanttoğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ile birlikte günlerdir nöbet tutan sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara desteğe geldi.

Güzelbahçe'de ranta izin vermeyiz

Burada açıklama yapan Soyer doğa talanına dikkat çekerek, ”Doğa ile yaşadığımız uyum ve barışa aykırı olan tüm rant girişimleri duvara toslar. Biz Güzelbahçe'de buna izin vermeyiz. İzmir'in Hiçbir yerinde buna izin vermeyiz ” dedi. Tunç Soyer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Güzelbahçe'deki zeytinlikleri 'marjinal tarım alanı' olarak değerlendirmesinin kabul edilebilir olmadığını savunarak, ”Bu çok büyük haksızlık ve yanlıştır. Bu yanlışı sürdürmelerine izin vermeyeceğiz. Bunun için halkımızla beraber elimizden geleni yapacağız. Sonuna kadar direneceğiz. Bu katliama rıza göstermeyeceğiz” dedi.

Tunç Soyer' e destek için teşekkür eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa ince, bundan sonraki sürece ilişkin sorulara, ”Bu makinalar buradan kalmadığı sürece kimse beni belediyede beklemesi ” yanıtını verdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Güzelbahçe Yelki Mahallesi’nde Doğal Sit ve Tarım alanı içine Go-Kart(karting) pisti planlarını onaylaması üzerine itirazların devam etmesine rağmen asfalt dökülmesi belediye ve halk tarafından büyük bir tepkiye neden olmuştu.