İzmir'in Torbalı ilçesinde, İsrail'in Filistin halkına uyguladığı katliam cuma namazı çıkışında, basın açıklamasıyla kınandı.

Torbalı Belediyesi, Torbalı Kent Konseyi ve İnsani Yardım Vakfı Torbalı Şubesi'nin Belediye Meydanı'ndaki ortak basın açıklamasında, İsrail'in Filistin halkına uyguladığı katliamlar, işgal ve zulüm Torbalı'da protesto edildi. basın açıklamasına AKP'li Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını bunun provokasyon amaçlı bir karar olduğu belirtilerek, "Filistinli kardeşlerimizin zorunlu göçe tabi tutulduğu Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70'inci yılında maalesef bir büyük felaket daha yaşandı. Terörist İsrail orantısız güç kullanarak onlarca sivil dünyanın gözleri önünde katledildi, binlercesi de yaralandı. Müslümanlar'ın bölünmüşlüğünü, duyarsızlığı fırsat bilen İsrail, çocuk, kadın, yaşlı, korumasız demeden Filistinli kardeşlerimizi katletti. Filistin halkına kendi topraklarında, kendi vatanlarında yapılanlara karşı bütün dünyayı duyarlı olmaya çağırıyoruz" denildi.

'FİLİSTİN HALKININ AYAKLANMASI MEŞRUDUR'


Zulüm altındaki bütün İslam beldelerinde zulme karşı İslami kimlikleriyle mücadele eden Müslüman direnişçilerin yalnız olmadıkları belirtilen açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Müslümanlar ancak kardeştirler' ayetine uyuduğumuzu haykırmak için burada toplandık. 14 Mayıs günü ABD Büyükelçiliği'nin Tel-Aviv şehrinden, Kudüs'e taşınması kararı sonrasında Filistin halkı bu işgale karşı ayaklanmaya başladı. İşgalci İsrail orantısız güç kullanarak Filistinli sivillerin üzerine ateş yağdırmış onlarca Filistinli kardeşimizi şehit etmiş ve binlerce Filistinli kardeşimizi de yaralamıştır. ABD destekli terörist İsrail'in planlı ve sistemli soykırım uygulamaları bütün Müslümanlar'ın yüreğini yakmıştır" denildi.