Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında babalarını yitiren çocuklar için, Karşıyaka Tay Park'ta "Okula Dönüş Pikniği" düzenlendi.

gokce-adarSoma Maden Faciası'nda hayatını kaybeden işçilerin çocuklarının eğitimlerine destek amacıyla Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından kurulan "Soma Umut Fonu"ndan yararlanan öğrenciler, İzmir Karşıyaka Tay Park'ta düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Eğitim desteğinin yanı sıra çocukların ve annelerinin moral ve motivasyonlarını da yükseltmeyi hedefleyen TEV’in “Okula Dönüş” pikniğine yaklaşık 65 bursiyer ile 35 veli katıldı. Çocuklar, çeşitli etkinliklere katılarak, keyifli bir gün geçirdi. TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, “En mutlu günümüz bugün. Somalı çocuklarımız için her yıl bir gün düzenliyoruz bu etkinliği. Bu yıl pikniği Tay Park'ta yapıyoruz. Hem çocuklar atlara biniyor hem de çeşitli oyunlar oynuyor. Pikniği okullar açılmadan önce düzenliyoruz çünkü eğitim yılına umutlu başlamak istiyoruz. Bunun nedeni, umutları paylaşmak ve öğrenciler ile bir araya geldiğimizde ailelerin problemlerini öğrenmek” dedi. Günay, TEV vakfının çocukların mutluluğu için çok çalıştığını belirterek, “Türk Eğitim Vakfı 51 yıllık bir vakıf. Sene de 7 bin burs veriyor. Fon'dan yararlanan on yedi öğrenci mezun oldu. Öğrencilerin motivasyonunu sağlamak ve bağışçılarımızın şartlarını yerine getirmek için çok çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


SURVİVOR PARKURU KURULDU


Günay, bu yıl velilerin de en az öğrenciler kadar keyif aldıklarını söyledi. Günay, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıllardaki pikniklerimiz biraz daha hüzünlü geçiyordu. Ancak, her geçen yıl velilerimizin katkısı ile daha güzel şeyler yapıyoruz. Somalı öğrencilerimizin yaşadığı bu travma hayata eğitim ile tutunmalarını sağladı. Yeter ki okusunlar biz her şeyi yapmaya hazırız.” Somalı öğrenciler ise düzenlenen piknikten keyif aldıklarını dile getirdi.