Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından, öğrenci deneyimini zenginleştirmek, yükseköğretim kurumlarının daha öğrenci merkezli olmalarına rehberlik etmek, üniversitelerin stratejik planlarına katkı sağlamak amacıyla yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA- 2022) raporu açıklandı.  Rapora göre Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralamasında 500 puan alarak 4’üncü sırada yer aldı.  Ayrıca raporda yer alan “Rektör Performansı Değerlendirme Ölçeği” kategorisinde EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ÜniAr Gümüş Ödülü”nün sahibi oldu. Ege Üniversitesi, raporda yer alan  “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması” ile “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu” kategorilerinde 3’üncü sırada ve A plus düzeyine yükseldi.

Sıralamayı değerlendiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Şeffaf ve erişilebilir yönetim anlayışımız, öğrenci odaklı uygulamalarımızla üniversitemizde oluşturduğumuz huzurlu ve güvenli kampüs ortamımızla bu tür sıralamalarda öğrencilerimizden tam not almamız bizleri oldukça memnun etti. Üniversite olarak çağın gereksinimlerine cevap vermek, eğitim- öğretimde kalite öncelikli, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi konseptimizi sürdürülebilir kılmak, geliştirmek için yaptığımız çalışmaların meyvesini hem ulusal hem de uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan sıralamalarda da görüyoruz. Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin üniversitelerden memnun olma düzeylerini belirlemek amacıyla ÜniAr’ın yaptığı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda üniversitemiz, 126 devlet üniversitesi arasında Genel Memnuniyet Sıralamasında 4’üncü sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attık” dedi.

“Öğrenci memnuniyeti önceliğimiz”

Ege Üniversitesi olarak öğrenci memnuniyetini esas aldıklarını vurgulayan Rektör Budak, “Ege Üniversitesin Ailesi ile birlikte oluşturulduğumuz seferberlik ruhu ile üniversitemizi daha iyi noktalara taşımak için tüm gücümüzle gece gündüz çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Ege Üniversitesinin hedeflerine katkı sağlayan tüm Ege Üniversitesi Ailesine öğrencilerimize ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler yönetim anlayışı olarak öğrenci memnuniyetini esas aldık. Öğrencilerimizin güvenine layık olmak için önümüzdeki dönemde de gençlerimizin istek ve taleplerini öncelikli hale getirerek yenilikçi projelere öncülük etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasına 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 199 üniversitede öğrenim gören 47 bin 682 öğrenci katıldı.   Raporda; “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı”, “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu”,  “Akademik Destek ve İlgi”, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyeti”, “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği”, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” kategorileri yer alıyor.