Özel gecelerde çaldığı bağlaması ve söylediği türküler ile Kornea Nakli'ne dikkat çeken Eğrilmez, 8 yaşında Aşık Veysel sayesinde öğrenerek göz doktoru olmaya karar verdiğini dile getirdi.

gokce-adarEge Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez, hekimlik mesleğinin yanı sıra başarılı müzisyen kimliğini anlattı. Özel gecelerde çaldığı bağlaması ve söylediği türküler ile Kornea Nakli'ne dikkat çeken Eğrilmez, 8 yaşında Aşık Veysel'in görmediğini bir kitap sayesinde öğrenerek göz doktoru olmaya karar verdiğini dile getirdi. Başarılı göz hekimi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sait Eğrilmez, müzik ile kesişen yolculuğunu şöyle anlattı:
“Sivas Divriği Özbay köyü doğumluyum. Orada her şey türkü ile yapılır aslında. Küçük yaşlardan beri türkü söylerim. Bağlama çalarım. İki amcam da bağlama çalardı. Ben ise bağlama eğitimimi Hulki Yılmaz İpek'ten aldım. Şu an Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Kardiyoloji Profesörü olan Prof. Dr. Daimi Kaya'nın sınıf arkadaşım olması benim için büyük bir şans oldu. Onun sayesinde çok geliştirdim kendimi sadece yöresel bir müzisyen olarak kalmadım. Batı müziğini de çalabilen birisiydi Daimi Hoca, benim ufkumu da geliştirdi.”

KİTAPLA BAŞLADI


Göz doktoru ve başarılı bir müzisyen olmasında Aşık Veysel'in hayatınının etkili olduğunu dile getiren Eğrilmez, şöyle devam etti: “Babam ben sekiz yaşındayken bir kitap hediye etti. Kitap Aşık Veysel'i konu alıyordu. Ben bu kitapta Aşık Veysel'in gözlerinin çukur olduğunu ve bir göz doktoruna ulaşamadığını okudum. İşte o an göz doktoru olmaya karar verdim. Bir göz doktoruna ulaşamamak Aşık Veysel gibi bir insanın kaderi olmamalıydı. Babam yaşam koçum oldu. Babam bana göz doktoru ol deseydi bu kadar etkili olamazdı. Sonra söylediği türkülere baktığım zaman aslında her şeyi gördüğünü öğrendim. Hekimlik eğitimimin yanında türkülere olan tutkum kitaptan sonra daha da arttı. Eğitimimin yanında Tıp Fakültesi arkadaşlarım ile birlikte Tıp Fakültesi korosunu kurduk.”

KORNEA'NIN SESİ


TRT Ses Yarışması Türkiye birincisi olan görme engelli Cem Cansız ile tanıştıktan sonra bir çok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını söyleyen Eğrilmez, “Ben ona göz hekimi olarak arkadaş olmak istedim. Onun göz hekimi olup Cem Cansız'a kornea nakli ameliyatını yaptım. Ameliyattan sonra Cem'in görme yetisi arttığı için başka insanlarda bu güzel şeyleri yakalabilmeli diye düşündük ve Kornea İkilisi adını verdiğimiz bir müzik grubu kurduk. 2009 yılında Mötbe'de ilk konserimizi verdik. Sahneye çıktığımızda biz Kornea'larımızı bağışladık sizde bağışlayın çağrısı yaptık. Ve Kornea Bağışının nedenini görme yetisi olmayan Aşık Veysel'ın yazıdığı türküler ile anlattık. Şu an Türkiye'de Kornea bekleme süresi sekiz dokuz ay. İzmir ise 3 ay bekleme süresine indirdik. Çokta destekçimiz arttı. Ve grubun ismini Kornea'nın Sesi olarak değiştirdik. Gittiğimiz konserler sonrası neredeyse salonun dörte biri organlarını bağışlıyor” dedi.