MODEKO’nun gücüne güç katmak için sektörün en deneyimli firmalarından Efor Fuarcılık ile yeni nesil fuarcılık anlayışı sloganı ile yola çıkan Nobel Expo arasında imzalanan ortaklık anlaşmasının ardından dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımıyla sektör buluşması gerçekleştirildi. 

MODEKO ÇIKARMASI

İZFAŞ ev sahipliğinde Fuar İzmir'de kapılarını açacak fuar öncesi DoubleTree by Hilton İzmir Airport'taki toplantıya sektör tam destek vererek çıkarma yaptı. Sektörün üretim merkezleri olan ilçelerden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu, Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, EFOR Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, Ofis ve İş Mobilyacıları Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Gökhan Hepkafadar, Başkan Yardımcısı Metin Güreler, Ege Mobilya Sanayicileri Dayanışma Derneği Başkanı Sabri Baltaş, Ege Mobilya Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı İmran Yük, Ege İhracatçıları Birliği Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ali Fuat Gürle ve sektörün önde gelen isimleri katıldı.  

İDDİALI VE HEYECANLIYIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İddialıyız ve çok heyecanlıyız. 33'. kez düzenlenecek MODEKO'da ülkemiz ve dünyadaki mobilya sektörü temsilcilerini misafir edeceğiz. 60 bin metrekarelik alanda 300'e yakın firma yer alacak" dedi. 

KARARLIYIZ

Fuarcılığın kent ekonomisine büyük katkı sağladığını söyleyen Soyer, İzmir'de kısa süre önce devreye giren taksilere yönelik tüm ölçümlerin yapıldığı En Takip uygulamasından bir örnekle bunu anlattı. Soyer, 1 Aralık 2021'de kent genelindeki taksilerin 2.8 milyon lira ciro yaptığını ancak 2-4 Aralık 2021 tarihlerinde düzenlenen Travel Turkey Fuarı döneminde günlük 3.6 milyon lira ciroya çıktığını söyledi. Soyer "Fuarcılık sektörü taksiden esnafa, otelciden restorancıya, herkesi çok güçlü bir şekilde etkileyen bir sektör. Biz bunun bilincindeyiz. Mobilyacılık sektörünün önünü açmak için de elimizden geleni yapmaya kararlıyız” dedi.  

MOBİLYACIYA MÜJDE

Nobel Expo tarafından Shoexpo İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'nın lansmanında ayakkabı sektörüne müjde veren Soyer, bu toplantıda ise mobilyacılara müjde verdi. Soyer, Karabağlar Mobilyacılar Sitesi'nin sorunlarına hâkim olduğunu, uzun süredir yeni bir yer arayışını sürdürdüklerini belirterek "Birkaç seçenek olgunlaştı, bunlar oldukça güzel yerler, karar verme seviyesine ulaşmamıza az kaldı" dedi

NOBEL EXPO'YA TEŞEKKÜR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuarın düzenleyicisi Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik'i "İzmirli" olarak kabul ettiklerini de belirterek "Erhan beye huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir heyecanla, bir İzmirli olarak, biz öyle hissediyoruz. İş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz" dedi. 

ÇELİK: "YURTDIŞI PAZARI İÇİN MODEKO ÇOK ÖNEMLİ"

Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik ise sektördeki güçbirliğinin büyük önem taşıdığını söyledi. Çelik, "İzmir büyük bir fuar alanına sahip. Böyle bir fuar alanına sahip tüm paydaşları burada görmek bizim inancımızı daha da artırdı" dedi. İstanbul'da düzenlenen mobilya fuarına İzmir'den olan yoğun ilgiye dikkat çeken Çelik, MODEKO ile bunu tersine çevirmeyi hedeflediklerini belirterek, "İzmir’i, mobilya ve ticaretin merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. MODEKO/ya yurtdışı alıcısı getirme noktasında sahip olduğumuz datayı Efor Fuarcılık ve İzmir Büyükşehir Belediyesi gücüyle birleştirerek bu yıl Türkiye’nin ikinci en büyük mobilya fuarı olabiliriz. Bu paydaşlar sayesinde İstanbul’a gitmeye gerek kalmayacak" dedi. 

GÜRLE: "BU BİR MİLATTIR"

Ege İhracatçıları Birliği Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ali Fuat Gürle ise Soyer'e fuara verdiği destek için teşekkür etti. Gürle, güç birliği için bu toplantıyı bir milat kabul ettiğini belirterek “Sektörün bir çok sorunu var. Amacımız ihracatımızı 4,5 milyar dolar civarına yükseltmek ama bunun için İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteklerine çok ihtiyacımız var. El ele vererek sektörün merkezi Karabağlar sanayisini daha çağdaş bir seviyeye taşımalıyız. İnanıyoruz ki bizim arkamızdasınız” dedi.