İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, gençlerin ve tüm yurttaşların bayramını kutladı.

Dikmen mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir yeri olduğunu vurguladı. 99 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başlattığı Kurtuluş Ruhu’nun aradan geçen süreye karşın yok edilemediğini de belirten Dikmen şunları söyledi: “Bu ruh ki bizleri birbirimize bağlayarak güçlendiriyor. Mustafa Kemal bu ülkenin kurucusudur. O ve silah arkadaşları ülkemizi köle olmaktan kurtararak özgürlük yolunu açmıştır. Bu yolda Anadolu halkı işgal altındaki topraklarında özgürlük için büyük bir mücadele vermiştir. Bugün Atatürk ve arkadaşlarının bize bıraktığı eserin değerini daha iyi anlıyoruz. Biz de İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak Hasan Tahsin ruhuyla Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik saldırılara karşı dimdik ayaktayız.

Bu özel günler, bizleri birbirimize bağlıyor. Çarpıtarak gerçekleri unutturmaya ve örtmeye çalışanlara inat Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyoruz. Bayramı armağan ettiği gençlere inancımız tam.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız tüm ulusumuza kutlu olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.