Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nün önünde KHK ile ihraç edilen akademisyenler hakkında basın açıklaması yapıldı. Eğitim-Sen, KESK, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği(TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği'nin düzenlediği basın açıklamasına CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır ve HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da katılım gösterdi.

Burak-yildizGrup adına konuşan KESK İzmir Şube Platformu Dönem Sözcüsü Şenay Akyol, “24 Haziran seçimlerinden sonra her güne bir KHK ile güne başlar olduk. KHK'lar yeni bir seçim inşası doğrultusunda araçsallaştırıldı, KHK'lar aracılığı ile olağanüstü hal gerçekleştirildi, tek adam rejimi yasal olmayan biçimde güçlendirilerek, 24 Haziran seçimlerinden sonra çıkarılan uyum KHK'ları ile de tek adam rejimi yasal hale getirildi. 2 ay önce, üniversitelerde bir 'cadı avı''nın fitili ateşlendi” dedi.

Üniversitelerin kalitesinin gitgide düştüğünün altını çizen Akyol, “İhraç edilen tüm arkadaşlarımız su gibi berraktır, onlar hepimizin ve ülkemizin yüz aklarıdır. Bu karanlık dönemde, ne yazık ki olan öğrencilerimize olmaktadır. Üniversiteler, okullar yozlaşmakta; laik ve bilimsel eğitim tükenmektedir. Ama biz, bu karanlık süreçte olanları asla unutmayacağız. Kraldan çok kralcı üniversite yöneticilerini, ihbarcı memurları, kafasını kuma gömen meslektaşlarımızı unutmayacağız” diye konuştu.


“BU ÜLKEDE UMUT BİTMEZ”


Herkesi umudu ve direnişi sahiplenerek çoğaltmaya davet eden Akyol, “Bu ülkenin emek ve meslek örgütleri ve demokrasi güçleri olarak emek, demokrasi, laiklik ve barış mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere hayatın her alanında topluma dayatılan gericileşmeye, çocuklarımızın ve toplumun geleceğinin çalınmasına izin vermeyeceğiz. Barış içerisinde bir arada yaşamı, demokratik, laik, eşit, özgür ve adil bir düzeni birlikte inşa edeceğiz. Gezi direnişiyle eşitliğin, özgürlüğün ütopya olmadığını gösteren milyonlar, mahkemelerde onurlu duruşlarıyla yargılayanları yargılayanlar, barış talebini yükseltenler, kadına yönelik şiddete ve ayrımcılığa direnenler varken bu ülkede umut asla bitmez. Hepinizi tek adam rejimine karşı mücadeleye çağırıyoruz” şeklinde konuştu. Basın açıklaması, sloganlar ve canlı müzik ile sonlandırıldı.