İzmir iş dünyası temsilcilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı neticesinde yayınladıkları mesajlar şu şekilde:

EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer:

Gelecek Nesillere Karşı Sorumluyuz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını KUTLAYAN Ege Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer; " Zamansız bir lider olarak, yüzümüzü her zaman onun ilkellerine döndüğümüz, vizyonuyla hepimize örnek olan Mustafa Kemal Atatürk egemenlik ve geleceğin ayrılmaz bir bütün olduğunu bize göstermiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bize, ülkenin asıl sahipleri olan çocuklarımıza ve gençlerimize sorumluluğumuzu hatırlatmaktadır. Cumhuriyetle kazanılan değerler egemenliğimizin de temelidir.

Şu an yaşadığımız yeni çağ düzeninin karmaşıklığından çıkıp daha iyi bir dünyanın inşasında çocuklarımızın ve genç neslin daha iyi bir gelecek için hazırlanmalarını sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Çocuklarımızı bilime ve araştırmaya meraklı, yaratıcı, iş birliğine yatkın, empati kurabilen, düşüncelerini özgürce ifade edebilen, farklılıklara saygılı, çevreye ve sosyal sorumluluklara duyarlı bireyler olarak yetiştirmek için tüm imkanlarımızla çalışmalıyız. Gelecek, ancak böyle bir nesil yetiştirebilirsek daha yaşanabilir olacaktır. İş dünyasını ve gençleri kapsayan bir sivil toplum örgütü olarak en önemli sorumluluğumuz budur.

Egemenlik anlayışını gelecek nesillere taşıyacak olan bugünün çocukları yarının büyükleri ile tüm vatandaşlarımızın ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını'' kutluyorum." dedi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar:

Özlemle yad ediyoruz

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “101. yılına erişme gururunu yaşadığımız 23 Nisan, milletin kendi yönetimini tayin hakkına kavuşmasının dolayısıyla da, demokratik ve bağımsız bir ülke olmanın başlangıcı niteliğindedir” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Çok zorlu koşullar altında hayata geçirilen bu demokrasi devriminin dünya çocuklarına armağan edilmesi ise, demokratik ve aydınlık zihinlere sahip nesillere sahip olmak yönünde, bir diğer ilerici atılımdır. Bize ve çocuklarımıza 23 Nisan gibi değerli bir aydınlanma mirasını ve tarihi bir belge olarak Nutuk’u bırakan, Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve atalarımızı minnetle anıyor, aziz hatıralarını her geçen yıl daha özlemle yad ediyoruz” diye konuştu.