HABER/ Gökçe ADAR

Aliağa Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçilere, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ şirketinde çalışan işçiler de destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan işçiler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın işçi kıyımı yapmasına tepki gösterdi.

İzin vermeyeceğiz

Basın açıklamasını okuyan Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Temsilcisi Serkan Yıldırım, şöyle konuştu: “AKP ve onların yandaşları tarafından çıkarılan bütün yasalar işverenlerin, kuralsız çalıştırma sistemine göz yummakta, işçilerin çalışma koşullarını esnek ve güvencesiz kılmaktadır. Bunlar yetmezmiş gibi AKP iktidarı, işçilerin tek güvencesi olan kıdem tazminatına patronların cepleri daha fazla dolsun diye saldırmaktadır. İşçilerin dişiyle, tırnağıyla, alın teriyle biriktirdiği kıdem tazminatlarımızın kaldırılmasına, bedeli ne olursa olsun müsade etmeyeceğimizi, bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağımızı, buradan bir defa daha bildiriyoruz. AKP iktidarının ve onun patronlarının yarattığı krizin faturası işçilere kesilmeye devam ediyor.”

Vazgeçmeyeceğiz

Basın açıklamasına katılan İZENERJİ işçileri, işten atılan 187 işçinin işlerine geri alınmasını talep ederek işçi arkadaşlarına destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Yıldırım, “İşçi kardeşlerimiz işe iade edilene kadar onlarla dayanışma içinde olacağımızı, mücadeleden vazgeçmeyeceğimiz buradan bir defa daha haykırıyoruz. İşçilerin örgütlü mücadelesi sermayeyi yenecek” diye konuştu. İşçiler basın açıklmasından sonra Aliağa'ya doğru yürüyüşe geçti.