AB Hibe Destek Projesi kapsamında; düzenli eğitimler, telif destek programı, il eğitim çalışmalarının yanı sıra düzenlenen farkındalık eğitimlerinin yeni adımı ise Dijital Dönüşüm ve Veri Gazeteciliğine Giriş: Temel Prensipler başlıklı seminer olacak.

TGS Akademi Direktörü Orhan Şener tarafından verilecek seminer 06.12.2019 tarihinde İGC Karataş Lokali’nde düzenlenecek.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliği ile yürütülen Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi kapsamında gerçekleşecek eğitim iki ayrı  başlıktan oluşacak.

1. Dijital Dönüşüm ve Gazetecilik

2. Veri Gazeteciliğine Giriş: Temel Prensipler

Basın sektörünün gelişen teknolojiyle birlikte kabuk değişimi yaşadığı süreçte, özellikle dijital medyada var olan ve/veya güçlü olmak isteyen basın mensupları için her iki konu da büyük önem taşıyor.

Program

Tarih: 06.12.2019, Cuma

Yer: İzmir Gazeteciler Cemiyeti Karataş Lokal

Dijital Dönüşüm ve Gazetecilik   11.00 /  13.30

Veri Gazeteciliğine Giriş  14.00 / 16. 00

Orhan Şener kimdir?

Lisans eğitimini işletme-iktisat alanında tamamlayan Orhan Şener, City University London’da Enformasyon, İletişim ve Toplum alanında yüksek lisansa başladı ve 'Üniversite Öğrencilerinin Online Mecralarda Politik Katılımı' başlıklı tezi ile mezun oldu. 2014 yılından bu yana Galatasaray Üniversitesi'nde ‘Türkiye’de Gazetecilerin  Enformasyona Erişim ve Filtreleme Pratikleri' başlıklı doktora tezini yazıyor. Gazetecilerin becerilerini arttırmak amacıyla Avrupa Birliği’nin desteği ile eğitimler düzenleyen aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya Bölümü’nde yarı zamanlı  dersler veren Şener TGS Akademi’nin de direktörlüğünü yürütüyor.