Haber / Didar DEMİRCİ

Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası (Etkinlik-Sen) Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, Ege Bölgesi İl Başkanlarını ziyaret etti. Kütahya, Afyon, Denizli ve İzmir’de tek tek İl Başkanları ve Sendika üyeleriyle bir araya gelen Özandaç, pandemi sürecinde sağlık sektöründen sonra en çok fedakarlık eden etkinlik ve hizmet sektörü olduğuna dikkat çekti. Yaklaşık 1,5 yıldır kapalı kaldıklarının altını çizen Özandaç, “15 Haziran itibariyle faaliyetlerine başlayan etkinlik sektörü kapasitesinin ancak yüzde 70’i ile kayıplarını telafi etmeye gayret ediyor. Şimdi, tüm olumsuzluklara rağmen birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi ve sektörümüzü hak ettiği yere taşıyacağız” diye konuştu.

Sağlık kaygısı talebi azalttı

Uzun süre kapanmanın ardından yeniden iş başı yaptıklarında iş kapasitesinin düştüğüne değinen Özandaç, “Misafirlerimizde sağlık kaygısı dolayısıyla talep azlığı ve hala devam eden ‘Kapanma olursa ne yaparız’ endişesi, kapasite düşüşüne sebep oluyor. Bu durumu ancak devlet büyüklerimizin yapacakları net açıklamalar ile düzeltebilirler. Bizim olumlu ve güven veren söylemlerimiz yeterli olmuyor. Yetkililerin bakanlık seviyesinde konuya açıklık getirmeleri ve “Artık bir kapanma düşünmüyoruz” demeleri çok önemli” dedi. HES kontrolü ile işletmelerin faaliyetlerine güvenle devam edebileceğini dile getiren Özandaç, “HES kontrolü yapılmayan yüzbinlerce markette göre etkinlik işletmeleri olarak çok daha güvenli olduğumuzu yetkililere söyledik. Ülke ekonomisine katkımız ve istihdama etkimiz göz ardı edilemez. Sesimiz sonunda duyuldu ve haklılığımız anlaşıldı” dedi.

Denetim şart

Pandemi dönemindeki boşluğu fırsat bilen bazı firmaların, kaçak organizasyonlara başladığını; yetkisiz mekanlarda kına, düğün, nişan gibi etkinlikler düzenlediği ve bunun yetkili işletmelerin kazancına haksız ortak olmak olduğunu söyleyen Özandaç, “Bu tarz yerler denetimsiz olduğu için vatandaşın sağlığını da tehdit ediyor. Sektörde gayri resmi kazancın önüne geçilmelidir. Bu konuda maliyeye, belediyelere ve tabi ki işletmelere çok iş düşüyor. Herkes işini yapsın, herkes helalinden kazansın, denetimleri artıralım, birliğimizi kuralım ve ağız tadıyla, Ahilik ahlakıyla güzel günlere ulaşalım istiyoruz” sözlerini kaydetti.

Tek çatı altında toplanalım

Kapanma sürecinin sona erdiğine dikkat çekerek “Görevimiz bitmedi, yeni başlıyoruz” diyen Özandaç, “Yapacak çok işimiz var, sektöre güven, kalite, devamlılık, farkındalık, istikrar ve tanınırlık getirmeliyiz. Bunlar bizim için çok önemli, Sektörü beraberce kazanan ve beraberce kalkınan bir kıvama sokmalıyız. Yeni bir kapanmanın yükünü artık ne işletmelerimiz ne halkımız ne de devletimiz kaldıramaz. 50 sektörün iç içe olduğu etkinlik ve hizmet sektörü milyonlarca insanın ekmek kapısı ve turizm sektörünün de en önemli partneri. O nedenle olası bir kapanma ile sadece işletmelerimiz değil, tüm ülke etkilenir. Biz sınavımızı verdik, artık yaraları sarma zamanıdır. Bütün dostlarımızı Etkinlik-Sen çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz” dedi.