Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye genelinde toplamda 243 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.

Resmi Gazetede yayımlanan kararla birlikte mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) adına kayıtlı olan taşınmazların hisseleri, satış, kiralama, gelir ortaklı modeli ve işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının kullanılarak özelleştirilecek.

ÜÇ İLÇEDE BÜYÜK SATIŞ!

Sözcü'de yer alan habere göre; Özelleştirme kararları kapsamında İzmir’de de toplamda 14 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi. İzmir’in Bornova ilçesi Ergene Mahallesinde 2, Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesinde 6, Güzelbahçe ilçesi Kahramandere Mahallesinde de 6 taşınmaz özelleştirilecek. Özelleştirme kapsamına alınan parsellerin büyüklükleri ise 41 metrekare ve 93 bin metrekare arasında değişiyor.

İzmir’de alınan özelleştirme kararı kapsamında Çeşme ilçesinde yer alan parsellerden birinin kentin en tartışmalara konularından olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Çeşme’de jhayata geçirmek istediği Çeşme Projesi’ni kapsayan bölgenin içinde kaması dikkat çekti.

ŞEHİR HASTANESİNİN HEMEN YANI!

Özelleştirme kararı alınan parsellerden Bornova ilçesinde olan parseller ise yıllardır açılışının beklendiği 2 bin yatak kapasiteli Şehir Hastanesi bölgesine bitişikte yer alıyor.