Güzelbahçe Belediyesi'ni sarsan gözaltı ve tutuklama dalgasının ardından, ilçenin yeni yönetimini belirleyecek olan olağanüstü meclis toplantısı öncesi siyasi kulisler hareketlendi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mustafa Günay'ın yerine geçecek isim için parti içinde yürütülen diplomasi trafiğinden ilk somut sonuçlar sızmaya başladı.
Vekaleten oturduğu koltuğa meclis onayıyla geçecek
Güzelbahçe siyasetinin nabzını tutan kaynaklardan edinilen kulis bilgilerine göre; krizin patlak verdiği ilk günden bu yana vekaleten başkanlık görevini yürüten Ayşe Akın, meclis oylamasında da ipi göğüsleyecek isim olacak. Daha önce Güzelbahçe Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı ve Yazı İşleri Müdürlüğü gibi kritik görevlerde bulunan deneyimli bürokrat ve siyasetçi Akın'ın isminde büyük oranda mutabakat sağlandığı öğrenildi.
Güzelbahçe Belediye Meclisi'ndeki 16 üyenin tamamının CHP'li olması, seçimin fiilen bir 'parti içi uzlaşı' oylamasına dönüşmesini sağladı. Parti dinamikleri ve meclis üyelerinin tercihleri doğrultusunda, başkan vekilliği koltuğunun Ayşe Akın'a emanet edilmesine artık kesin gözüyle bakılıyor.
Ne olmuştu?
Güzelbahçe'yi olağanüstü seçime götüren süreç, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kapsamlı soruşturma kapsamında 26 Mayıs sabahı düğmeye basılmasıyla başlamıştı.
Belediye binasında da aramaların yapıldığı şafak operasyonunda, dönemin Belediye Başkanı Mustafa Günay, eşi Nermin Günay, eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Özdem Mustafa İnce, İmar ve Şehircilik Müdürü Ö.B. ve belediye meclis üyesi S.K. jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı. Aynı operasyon kapsamında, yurt dışında olduğu tespit edilen meclis üyesi G.G. ile inşaat firması yetkilisi eşi Ş.G. hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mustafa Günay ve İmar Müdürü Ö.B. mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Ayşe Akın kimdir?
Ayşe Akın ise daha önce Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcılığı ve Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Akın, halen görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın başkan vekilliği görevini yürütüyor.




