Atölye çadırı yanında İzmir Tüm Yerel Sen 2 No’lu Şube tarafından hazırlanan eğitim konteynerlerinde gönüllü öğretmenler tarafından yapılan akademik, kültürel, sanatsal, spor etkinlikleri ve oyunlarla çocuklara yardımcı olmaya çalışılıyor.

 Atölye çadırı ilgili bir açıklama yapan Eğitim İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Sevda Ketenci, “Kuşkusuz depremde en çok zararı gören çocuklarımız olmuştur.” diyerek şu ifadeleri kullandı;

Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim İş Sendikası izmir 3 no’ lu Şube Bayraklı temsilciliğimiz; Manavkuyu Şehit Piyade Asteğmen Bilal Çakırcalı Parkında, Eğitim İş Atölye Çadırımızda Konfederasyonumuzun tüm bileşenleri, Eğitim İş Genel Merkezi, Şubemiz ve İlçe Temsilciliklerimiz ve Tüm Örgütümüzden gelen destekle beraber, gönüllü üyelerimizin hazırladığı bir çalışma yürütüyoruz.

Kuşkusuz depremde en çok zararı gören çocuklarımız olmuştur. Yıkıma uğrayan ya da hasar gören binalar yanında, yaşadığımız bu üzücü afet sonrası evlerine giremeyen halkımız çadırlarda kalırken; çocuklarımıza eğitim, öğretim, sosyal ve kültürel anlamda dokunmak, yaralarını sarmak için buradayız.

Hazırladığımız eğitim çadırımızın yanında İzmir Tüm Yerel Sen 2 No’lu Şube tarafından hazırlanan eğitim konteynerlerinde gönüllü öğretmenlerimiz tarafından yapılan akademik, kültürel, sanatsal, spor etkinlikleri ve oyunlarla çocuklarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yine gönüllü rehber öğretmenlerimiz de burada çalışmalarını sürdürüyor. Bizler Pandemi nedeniyle eğitime verilen aranın etkisini de azaltmaya çalışıyoruz.

Ayrıca burada tüm örgütümüzden gelen kırtasiye, giyim, sağlık ve temizlik malzemesi yardımlarını da koordinasyon merkezlerine ulaştırıyoruz.

Depremde hasar gören pek çok bina varken ve hala çadır kentler kurulmaya devam ediyorken halkımızın barınma sorunu çözülmelidir.

Öğrencilerimizin önümüzdeki hafta içinde eğitim öğretime başlayacağı belirtiliyor. Ancak okullarda hasar tespit raporlarının nasıl hazırlandığını, bilimsel çalışma yapılıp yapılmadığını bilemiyoruz. Pandemi nedeniyle eğitim öğretime verilen ara boyunca biz Eğitim İş olarak yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiğini, bu nedenle de okullarımızın fiziksel koşullarının tamamlanmasının şart olduğunu Bakanlığımıza bildirdik. Tüm bu süreçte öğrencilerimiz mağdur edilmektedir.

Depremin yol açtığı hasarla birlikte İzmir de özellikle Bayraklı İlçemizde eğitim öğretim hangi koşullarda başlayacak bilemiyoruz. Bizler yaralarımızı sararken yetkililerde kendilerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmelidir. Öncelikle depremde zarar gören çocuklarımızın eğitim öğretime başlayabilmesi için tüm önlemler alınmalıdır.

Biz Eğitim İş olarak İzmir depreminde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyor ve tüm bu süreçte öğrencilerimizin yanında olacağız diyoruz.