Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin (İGC) tutuklu gazeteciler ile ilgili yaptığı açıklamaların cezaevinden “gümbür gümbür işitildiğini” söyledi.

İGC Başkanı Misket Dikmen, 16 ay cezaevinde tutulmalarının ardından mahkemece serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'yu ziyaret etti.
İGC Yönetim Kurulu Üyesi, Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Hakan Dirik'in de yer aldığı ziyarette İGC Başkanı Dikmen, “Murat Sabuncu ve Ahmet Şık'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Akın Atalay'a da özgürlük diliyorum” dedi.

Dikmen, Adalet Bakanlığı'na defalarca tutuklu gazetecileri ziyaret etmek için başvurduklarını ama olumlu yanıt alamadıklarını da belirterek, “Ancak gönlümüz her daim sizinleydi” diye konuştu.

Misket-Dikmen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu da, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin tutuklu gazeteciler ile ilgili yaptığı açıklamaların etkili olduğunu belirterek, “Biz sizi duyuyorduk. İçerden sesiniz gümbür gümbür işitiliyordu. Desteğinizi hep hissettik” dedi.

“Biz çıktık diye adalet yerini bulmadı” diyen Sabuncu şunları söyledi: “Mahalle farkı gözetmeksizin gazetecilerin özgürlüğünü istiyoruz. Mücadeleye devam edeceğiz. Sizin, şahsınızın, cemiyetiniz desteğini biliyorduk. En kısa zamanda bizzat teşekkür ziyaretine de geleceğiz. İzmirli gazetecilere teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
Öte yandan Dikmen ve Dirik, Ahmet Şık ile de Çağlayan Adliyesi'ndeki Adalet Nöbeti'nde kucaklaştı.