CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, HDP'nin İzmir'deki Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde, tutarlı ve barışçıl her türlü direnme hakkının yanında olduklarını açıkladı.


Haber / Umut KARAKOYUN

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve Musa Çam ile CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, İl Yönetim Kuruşu Üyesi Utku Gümrülçü ile birlikte HDP'nin Gündoğdu'da başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne destek verdi. CHP'lileri; HDP İzmir Milletvekillerinden Ertuğrul Kürkçü ile Müslüm Doğan'ın yanı sıra Muş Milletvekili aynı zamanda Grup Başkanvekili olan Ahmet Yıldırım ile Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran karşıladı. Bir süre sohbet eden vekiller, daha sonra açıklama yaptı.

BİR AN ÖNCE GİTMELİLER

HDP'li Yıldırım, AKP hükümetini hedef alırken, siyasi iktidarın demokratik yollardan gitmesi gerektiğini belirtirek; “Bütün toplumsal kesimlere mutsuzluk pompalayan, fakirlik, yoksulluk dayatan bir iktidar gerçekliği ile karşı karşıyayız. Eğitim, yaşam, düşünce ifade hakkının her geçen gün seviyesinin düşürüldüğünü görüyoruz. Bu ülke bu kadar mutsuzluğu, huzursuzluğu, yaşam istencinin kırılmasını ve toplumsal kamplaşmayı törpüleyen yaşam biçimini hak etmedi. Bu saatten sonra bu iktidar ülkede kaldığı müddetçe, toplumsal sorunların çözülmesi bir yana, huzursuzluk ve mutsuzluğun, yoksulluğun giderilmesi mümkün değil. Demokratik ve sivil mücadele yöntemiyle, bu iktidarın bu ülkenin başından bir an önce arındırılmalı” dedi.

ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ise, Türkiye'nin insan hakları anlamında çok zor günlerden geçtiğini dile getirdi. Altıok; “Ankara'nın göbeğinde İnsan Hakları Anıtı'nın tutuklu olduğu bir zamandayız ve şimdi de burada adaletin tutuklu olduğu İzmir'in özgürlüğünün simgesi olan meydandayız. Bu meydan yıllarca nice buluşmalara tanıklık etti. Ne yazıkki ülkemiz insan hakları anlamında çok zor ve karanlık günlerden geçiyor” dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nü hatırlatan Altıok, orada verilen mesajların sık sık gündeme getirilmesi gerektiğini belirterek; “Bir adalet yürüyüşüne başlamıştık. Adalet yürüyüşümüzün 'hak-hukuk-adalet' mesajını bir kez daha burada adalet nöbetinde yinelemekte fayda var. Elbette adalet yürüyüşünün sonunda bu ülkeye bir sihirli değnek değmeyecekti. Ama kararlı, tutarlı, barışçıl her türlü direnme hakkının yanında ve toplum geçen zaman içerisinde ötekileştirilen, hedef gösterilen, mağdur edilen her kesiminin ortak talebi olan adaleti, bir kez de burada yinelemek düştü” dedi.

CHP'li Zeynep Altıok: Kararlılıkla haykıracağız

Adalet gelene kadar bu isteklerini tekrarlamaktan imtina etmeyeceklerini vurgulayan CHP'li Zeynep Altıok, kararlılıkla talepleri haykıracaklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Ülkemize gerçek bir demokrasiyi, adil bir yargıyı, barış ve huzur içerisinde üreten ve ürettiğini hakça bölüşen bir yaşamı getirene kadar taleplerimizi yineleyeceğiz.”