Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Meclisin açılışında DİSK’in gerçekleştirdiği eylemin dışında gündem İzmir’i vuran depremin etkileri oldu.

Meclis başlamadan önce, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. Depremin ardından ortaya çıkan tablo hakkında meclis üyelerine bilgi veren Soyer, bundan sonra her adımı deprem gerçeğine göre atacaklarını vurguladı.

200 milyonluk bütçe değişimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 bütçesinde deprem harcamalarına yönelik düzenleme yapıldı. İzmir’i vuran depremin ardından bu hafta mecliste görüşülmeye başlanacak bütçede Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ödeneklerinden toplamda 200 milyon TL azaltılırken bu tutar Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlıklarının bütçelerine aktarılması meclis gündeminde. Başkanlıktan gelen önerge Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle sevk edildi.