Beraberindeki AKP Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve diğer yetkililerle birlikte hastaneye gelen Bakan Koca, hastanenin yıkılarak aynı yerde tam teşekküllü bir hastane yapılması için talimat verdi. Ayrıca, aynı bölgede bulunan futbol sahası içerisinde de, içinde tüm üniteleri bulunan tam donanımlı bir hastaneyi 2 buçuk ay gibi bir sürede hizmete alacaklarını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İzmir depreminin ardından yaraların hızla sarılması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu çerçevede Buca’daki hastanelerle ilgili olarak da gereken talimatı yaptık. İzmir’e ve Buca’ya hayırlı olsun” dedi.

Kalfaoğlu ve Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Yekta Öncel'le görüşen Bakan Koca, Buca'ya tam donanımlı yeni bir hastane sözü vererek yanındaki Bakanlık bürokratlarına, KKTC'de yaptıkları hastanenin planları ve görsellerine benzer bir hastane planı üzerinde çalışılıp Buca'ya uyarlanması talimatı verdi.

Kalfaoğlu da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya duyarlılıkları için teşekkür ederek “2,5 ay içinde şu anki futbol sahamıza 300 yataklı içinde tüm üniteleri ve ameliyathaneleri olan tam teşekküllü bir hastane yapılacak. Bu arada eski hastanemiz yıkılacak. Yerine yapılacak olan hastane, 2021 yılı yatırım planı içine alınacak. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm devlet ve hükümet yetkililerimize Bucalı hemşerilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.