İzmir İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'nce Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikata AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir Ekibi 12 gönüllüsüyle katıldı.

İzmir İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikata AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir Ekibi’ de 12 gönüllüsüyle katıldı. Akut İzmir Ekibi, Afet koordinasyon merkezinden gelen çağrı üzerine İzmir itfaiyesi eşliğinde alana girdi. Alanda bulunan enkazın 3. katında bulunan (kuleden) afet zede kurulan istasyon ile UMKE sağlık sorumlusu eşliğinde sedye ile başarılı bir şekilde indirildi.


TAHLİYE YAPILDI


Senaryo gereği meydana gelen deprem sonrası enkaza dönen binaya koşan vatandaşlar, yakınlarını bulmak için feryat etti. Bu sırada bölgeye gelen çevik kuvvet ekipleri aileleri alandan uzaklaştırarak, arama-kurtarma çalışmaları için güvenliği temin etti. Enkaz altında mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için arama-kurtarma ekipleri harekete geçti. Enkazlarda sesli, köpekli ve cihazlı arama kurtarma ekipleri görev aldı. Bölgede KBRN ölçümleri de yapıldı. Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı, 3. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan bir helikopter de keşif uçuşu ve enkazdan yaralı alınması konusunda ekiplere destek sağladı. Senaryo gereği enkaz altından çıkarılan yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere taşındı. Öte yandan bir araçta yangın çıkması üzerine bölgeye hemen itfaiye ekipleri gelerek, yangını kontrol altına aldı. Ayrıca tatbikat senaryosu kapsamında, il genelindeki 2 bin 9 resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki 633 bin 983 öğrencinin eşzamanlı olarak tahliyesi de, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.