Fenerbahçe, yeni sezon öncesi yapılanmasını ve stratejik hedeflerini belirlemek üzere Londra’da önemli bir zirve gerçekleştirdi. Başkan Ali Koç, teknik direktör Jose Mourinho, futbol direktörü Devin Özek ve futbol koordinatörü Okan Özkan, 2025-2026 sezonuna dair yol haritasını şekillendirmek üzere bir araya geldi.

Mourinho ile üç günlük özel toplantı yapıldı

Toplantılar, Mourinho’nun liderliğinde üç gün boyunca sürdü. Devin Özek Almanya’dan, Okan Özkan ise İstanbul’dan Londra’ya geçerek teknik adamla ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Ana gündem maddesi, kulübün futbol yapılanmasında izlenecek yeni stratejiler oldu.

Dörtlü görüşmede, Fenerbahçe’nin altyapı projelerinden A Takım’ın oyun modeline kadar çok sayıda başlık ele alındı. Okan Özkan, altyapı yapılanmasına dair hazırladığı projeleri sunarken, Devin Özek ise A Takım’ın gelecek sezon sistemine dair detayları Mourinho’ya aktardı.

Başkan Ali Koç da son gün toplantıya katıldı

Zirvenin son gününde devreye giren Başkan Ali Koç, Mourinho ile bire bir görüşme gerçekleştirdi. Ancak kulis bilgilerine göre, bu özel görüşmede Mourinho’nun ayrılığı ya da olası bir kriz senaryosu konuşulmadı. Aksine, toplantının ana eksenini sezon planlaması ve kamp süreci oluşturdu.

Mourinho’dan Portekiz kampı ve transfer planı

Jose Mourinho’nun sunumunda özellikle Portekiz’de yapılması planlanan sezon öncesi kamp ve kadro yapılanması öne çıktı. Transfer hedefleri, ihtiyaç duyulan mevkiler ve kamp kadrosuna dahil edilecek oyuncular üzerinde detaylı çalışmalar yapıldı.

Zirvede Mourinho ile yolların ayrılacağına dair herhangi bir sinyal verilmedi. Ali Koç’a yakın kaynaklar, bu görüşmenin tamamen teknik ve planlama odaklı geçtiğini, ayrılığın ya da kriz başlıklarının masada yer almadığını ifade etti. Bu durum, Mourinho’nun görevine devam edeceği yönünde güçlü bir mesaj olarak yorumlandı.

6846B003988B3614 W1200Xh800

Yeni dönemde futbol aklı Devin Özek'te

Fenerbahçe’nin Almanya çıkışlı futbol direktörü Devin Özek, yeni dönemde futbol yapılanmasında daha aktif rol üstleniyor. Londra’daki sunumlarında A Takım oyun stratejileri, transfer politikası ve teknik ekip düzenlemeleriyle ilgili kapsamlı bilgiler verdi. Bu gelişme, Özek’in kulübün futbol aklında önemli bir pozisyona geldiğini gösteriyor.

Okan Özkan altyapı vizyonunu sundu

Öte yandan Okan Özkan, Fenerbahçe’nin altyapı politikaları konusunda Mourinho’ya kapsamlı bir dosya sundu. Hedef, akademiden A Takım’a geçişi hızlandırmak, genç oyuncuların gelişimini daha sistemli bir yapıya oturtmak. Mourinho’nun da bu yapıya sıcak baktığı ve altyapı oyuncularına sezon içinde daha fazla şans vermeye hazır olduğubelirtildi.

9 Haziran 2025 Pazartesi Avrupa'da futbol heyecanı devam ediyor! Bugün maç var mı?
9 Haziran 2025 Pazartesi Avrupa'da futbol heyecanı devam ediyor! Bugün maç var mı?
İçeriği Görüntüle

Fenerbahçe, Mourinho ile sezonu şekillendiriyor

Tüm bu gelişmeler ışığında Londra zirvesi, Fenerbahçe’nin Jose Mourinho liderliğinde yeni sezon planlarına güvenle devam ettiğini gösterdi. Ayrılık ihtimallerinin dışlandığı, yönetim ve teknik heyetin tam bir uyum içinde çalıştığı bir dönem kapıda gibi görünüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ