ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, yaptığı açıklamada “Detaylar hâlâ netleşiyor ancak çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu teyit edebiliriz” dedi. Noem, saldırganın intihar ettiğini doğrularken, son aylarda ICE tesislerine yönelik saldırılardaki artışa dikkat çekti. “ICE personeli benzeri görülmemiş bir şiddetle karşı karşıya. Bu şiddet sona ermeli” ifadelerini kullandı.
Dallas polisi: Bir ölü, iki yaralı
Dallas Polis Departmanı ise olayla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:
“Ön soruşturma, şüphelinin bitişikteki bir binadan hükümet binasına ateş açtığını ortaya çıkardı. İki kişi silahla yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Bir kurban olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheli de hayatını kaybetti.”
ICE Başkan Vekili Todd Lyons, saldırının dışarıdan ateş açan bir keskin nişancı tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Kurşunların “güvenli tutuklu alanına” isabet ettiğini belirten Lyons, üç kişinin vurulduğunu, aralarında saldırganın da bulunduğunu aktardı.
Son aylarda art arda saldırılar
Dallas’taki olay, son dönemde ICE ofislerini hedef alan şiddet eylemlerinin en kanlısı oldu.
-
Geçen ay San Antonio’daki ICE ofisine silahlı saldırı yapılmış, olay “federal çalışanlara yönelik hedefli saldırı” olarak tanımlanmıştı.
-
4 Temmuz’da ise Alvarado’daki ICE tesisinde bir polis memuru boynundan vurularak ağır yaralanmıştı.
ABD’de göçmenlik politikaları üzerine artan tartışmalar sürerken, ICE çalışanlarının güvenliği de giderek daha büyük bir endişe haline geliyor.