Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP) tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 4. Türkiye Gençlik Zirvesi'nde gençlerle bir araya gelerek, gündeme ve Türkiye'nin geleceğine dair önemli mesajlar verdi. Konuşmasının merkezine terörle mücadeleyi ve gençlerin bu süreçteki rolünü koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en önemli hedeflerinden birinin "terörsüz bir Türkiye" inşa etmek olduğunu ve bu hedefe gençlerle birlikte ulaşacaklarını vurguladı.
"İstanbul'da sizlerle olmanın memnuniyetini duyuyorum"
Konuşmasına İstanbul'da gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik STK'ları Platformu'nu, gençlerin aile algısı ve evlilik kurumuna bakış açılarını içeren önemli bir araştırma gerçekleştirmeleri dolayısıyla tebrik etti. Gençlerin ahde vefasına, azmine, bilgisine ve ferasetli duruşuna dikkat çeken Erdoğan, "Ahde vefanız için azminiz için bilginizle ferasetli duruşunuzla bu ülkeye sahip çıktığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum" diyerek, gençlerin ülkenin geleceği için taşıdığı önemi ve sorumluluğu bir kez daha vurguladı.
"Terörsüz Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının en önemli bölümlerinden birinde, terörle mücadeledeki kararlılığın altını çizerek, bu mücadelenin gençlerle birlikte yürütüleceğini belirtti. "Biz büyük davaların ve büyük ideallerin bir araya getirdiği kadrolarız biz yan yana yürüyen yol arkadaşlarıyız. Hedeflerimize sizlerle birlikte ilerleyeceğiz" diyen Erdoğan, Türkiye'nin barış, huzur ve refah içinde, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke olması hedefine gençlerin katkılarıyla ulaşılacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı, özellikle Türkiye'yi köken, kimlik ve mezhep üzerinden ayrıştırmaya çalışan iç ve dış mihraklara karşı birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Bizi köken kimlik ve mezhep üzerinden ayrıştırmaya çalışanlara inat birlik olmuş, tek millet olmuş terörsüz Türkiye'yi inşa etmeyi sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Şehitler emaneti bu aziz vatanı omuz omuza sizlerle birlikte ihya edeceğiz" dedi.
"En büyük eserimiz terörsüz Türkiye olacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "terörsüz Türkiye" hedefini, yönetimlerinin en büyük ve en önemli eseri olarak nitelendirdi. "Terörsüz Türkiye'de 86 milyon kardeşlik içinde yaşayacak. En büyük eserimiz Terörsüz Türkiye olacak" diyerek, bu hedefin sadece bir güvenlik meselesi olmadığını, aynı zamanda toplumsal huzurun, refahın ve ülkenin genel kalkınmasının da temelini oluşturduğunu belirtti.