Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı himayelerinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB, TUROFED, İzmir Vakfı desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB FUARCILIK A.Ş. tarafından düzenlenen 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı; 25-27 Şubat 2021 tarihlerinde ttidigital.izfas.com.tr adresinde gerçekleştirilecek. Fuar, İZFAŞ’ın tamamı yerli dijital altyapısı olan “Digital İzmir Fair” platformunda düzenlenecek. Yeni dönemin turizm rotası, Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı’nda çizilecek. Birbirinden çeşitli uluslararası etkinlikleri ile Türkiye ve dünya turizmine ışık tutmayı amaçlayan fuarda, Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği tarafından düzenlenecek “USTUD Sürdürülebilir Turizm Konuşmaları” etkinliğinde ise sektörün ilerlemesine katkı koyacak konular ele alınacak. “Sürdürebilir Turizm” kavramının beş farklı açıdan ele alınacağı “USTUD Sürdürülebilir Turizm Konuşmaları”, fuarın ikinci gününde alanında uzman akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve turizm profesyonellerinin katılımı ile gerçekleşecek.

Dünya pazarı değişiyor

Tüm dünyada turizm alışkanlıklarının yeniden belirlendiğini ifade eden İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “Yeni dönemde popüler bir destinasyon olabilmek adına dünya pazarı büyük bir değişim sürecinden geçiyor ve biz bu süreçte aktif rol almak için elimizden geleni yapıyoruz. Günümüz turizm trendlerinin deniz, kum, güneş rutininin dışına çıkmaya başladığı bu dönemde İzmir’in tarihi zenginlikleri ve gastronomik değerlerinin marka kent olma yolunda sahip olduğu en önemli unsurlardır. İzmir’in çok yataklı büyük tesislerden ziyade az yataklı butik konaklama tesislerine sahip oluşu, doğru tarım politikası ve buna bağlı olarak sağlıklı Ege mutfağı, yavaş ve yaşanabilir şehir algısı, Turuncu Çember uygulaması ile güven duygusu yaratması bu konuda bir adım önde olmasını sağlayacaktır” dedi. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği Kurucu Başkanı Adviye Bergemann ise, “Sürdürülebilir turizmin genel algısı bir turizm çeşidi olması yönünde fakat sürdürülebilir turizm bir turizm çeşidi değildir, politika geliştirme ve uygulama prensibidir. Sürdürülebilir turizm ancak ve ancak bütüncül bir yaklaşımla, kişisel sorumluluk ile kolektif sorumluluğunun kaynaşmasıyla mümkün olacaktır” diye konuştu.

Beş farklı oturum

14. Travel Turkey İzmir Dijital Turizm Fuarı etkinleri kapsamında 26 Şubat Cuma günü 10.00-16.00 saatleri arasında, konunun kavramsal olarak ele alınacağı “Sürdürülebilirlik Sürdürülebilir mi?”, destinasyon yönetimi perspektifinden “Ne kadar sürdürülebilirsiniz?”, etiketlemenin ve sürdürülebilirlik kriterlerin tartışılacağı “Yıldızınız Ne Kadar Parlak?”, dirençli turizm kavramının irdeleneceği “Dayanıklı mıyız?”, uluslararası iş birlikleri ve farklı coğrafyalardaki en iyi pratiklerin değerlendirileceği “Hep Beraberiz” başlıkları altında gerçekleşecek.