İzmir'de önümüzdeki şubat ayında ilk kez düzenlenecek Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı ve Ev Dışı Tüketim Fuarı'nda turizm sektörünün tüm temsilcileri bir araya gelecek.

Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA Fair) Kuşadası'nın ardından ilk kez İzmir'de düzenlenecek. TÜROFED ve ETİK'in desteğiyle gerçekleştirilecek fuarların tanıtım toplantısına İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Turizm Müdürü Murat Karaçanta ile birlikte turizm sektörününün temsilcileri katıldı. Bir milyon kişiye aşkın istihdam gücüyle Türkiye'nin konaklama sektöründeki en büyük çatı örgütü olan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğinde düzenlenecek HORECA Fair'de, 20-23 Şubat 2019 tarihleri arasında 5 bine yakın şef sunum yapacak. Fuarİzmir'de gerçekleşecek fuarda otel tekstili, mobilyaları, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarını ağırlayacak. Fuar kapsamında düzenlenecek Ege Şefler Yarışması'nda takımlar 3 kategoride 4 gün boyunca değerlendirilecek. Fuarda Ege'ye özgü zeytin ve zeytinyağı sergilenecek. Diyetisyen Taylan Kümeli ile 'Gençlerle eğlenceli yemek atölyesi' renkli görüntülere sahne olacak. Ünlü Yemek Yazarı Sahrap Soysal, 'Lezzetli Ege kasabaları' sunumuyla fuara damga vuracak. Barbekü ve sokak lezzetlerinde ise ünlü şeflerin tadımlarıyla damaklar şenlenecek. 'Sütün en güzel hali Ege peynirleri' ve şarap özel bölümleri de fuarın yine ilgi çekici etkinlikler olacak.


"İZMİR'İN YILDIZI PARLAYACAK"


İzmir Valisi Erol Ayyıldız, fuarın başarıya ulaşması için hep birlikte çalışılması gerektiğine dikkat çekerek, "Hedefimiz hem bölgemizi hem ülkemizi tanıtmak. Bu coğrafyanın sadece burada yaşayanların değil, tüm dünyanın ilgilendiği bir yer olduğunu anlatmak istiyoruz. Kadim kent İzmir'in yıldızı bu fuarla daha da parlayacak" dedi. Fuarın konaklama, turizm ve gastronomi üçgeninde bölge açısından önemli bir katkı sağlayacağını söyleyen Ayyıldız, "Acil kodlu, emergency çalışacağız. Bunu da normal çalışma biçimimiz haline getireceğiz. Geriye dönmeyeceğiz. Zaman mekan bunu gerektiriyor. Bu sektör ele alındığında tek başına olmuyor. Tüm ilişkili sektörleri ele aldığınız zaman başarıya ulaşabiliyorsunuz. Bu fuar içinde böyle çalışılacak. Turizmde müşteriyi yolcu değil hancı olarak değerlendirmeliyiz. Kadim bir medeniyete sahip dünyada tek bir yer var; o da İzmir. Kentimiz doğu batı mirasının bir özetidir. Sektörün tüm paydaşlarının gayreti ile kentimizi daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz. Hem asayişte hem emniyette her alanda bunu yapmak için çalışmalıyız. Turizm sektöründeki tüm paydaşlar üzerine düşeni yapıyor" dedi.

TESİSLERİN EKİPMAN İHTİYACI KARŞILANACAK


Fuarın tanıtım toplantısında konuşan TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, yıldan yıla büyüyen HORECA fuarlarının artık kabına sığamadığını dile getirdi. İşler, "Konaklama sektörünün ihtiyaç duyduğu tüm bileşenleri bir araya getirmeyi hedefleyen fuar, Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelecek alıcıları İzmir'de, Fuarİzmir'de buluşturacak. Konaklama sektörünün kalbi bu fuarlarda  atacak. 600 bin yatak kapasiteli Ege'deki konaklama sektörü, ekipman sağlamak üzere Antalya ya da İstanbul'daki fuarlara gidiyordu. Fuar sektör için şimdi daha kolay ulaşılabilir olacak2 diye konuştu. Mehmet İşler, HORECA fuarlarının yalnızca Ege'yi değil, Yunanistan'ın turistik adalarını da doğrudan ilgilendirdiğini belirterek "Adalardaki tesislerin de ciddi otel ekipmanına ihtiyacı var. İhtiyaç duydukları ekipmanları çok yakınlarındaki İzmir'de düzenlenecek bu fuardan sağlamaları onlar için de avantajlı olacaktır" dedi. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Rahmi Uysal da mutfakta çalışan ustalar olarak bu fuarda farklı sunumlar yapacaklarını söyleyerek il ve yurt dışındaki temsilcileri etkinliğe davet ettiklerini belirtti.

FUAR DEĞİL FESTİVAL


Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık imece usülü yapılan işlerin başarılı olduğunu söyleyerek fuarın bundan sonra İzmir ile özdeşleşeceğini belirtti. İzmir'in hak ettiği noktada olmadığını öne süren Ayık, kentin gelecekte turizmin başkenti olabileceğini dile getirdi. İzmir'in önemli bir tedarik merkezi olduğunu dile getiren Ayık, "Peynir, zeytinyağı gibi ürünler açısından İzmir turizm sektörünün önemli tedarik kentidir. Ege mutfağı dünyanın en eşsiz mutfağıdır. Bu fuarı bir vesile yapıp tüm dünyayla buluşturabiliriz. Bunu sadece fuar değil festival olarak değerlendirelim. İyi bir buluşma sağlanırsa sinerjiyle birlikte İzmir'i turizmin en önemli merkezi yapabiliriz" diye konuştu. DHA