İzmir Vergi Dairesi, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması için sağlanan imkanın yoğun ilgi gördüğünü bildirdi.

İzmir Vergi Dairesi'nden yapılan açıklamada, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun'un getirdiği avantajlardan faydalanmak isteyen mükelleflerin vergi dairelerinde uzun kuyruklar oluşturduğu kaydedildi.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden bu yana yaklaşık 150 bin mükellefin yapılandırmadan faydalandığı belirten açıklamada, yaklaşık 1,5 milyon liranın yapılandırıldığını ifade edildi.

Açıklamada, yapılandırmanın yeni başlamış olmasına rağmen yüzde 15'lik oranda başvuru gerçekleştirildiği, bunun diğer yapılandırmalara göre rekor düzeyde olduğu aktarıldı.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı olarak, mükelleflere tek tek ulaşarak kanunun getirdiği avantajları anlatıldığı, İzmirli esnaf odaları ile düzenlenen seminerlerin yanı sıra alışveriş merkezlerine kurulan tanıtım stantlarıyla kanunun tanıtımına devam edildiği ifade edilen açıklamada, vergi yapılandırmasından yararlanmak isteyenlerin, 31 Temmuz, matrah artırımı başvuruları için de 31 Ağustos'a kadar vergi dairelerine ya da www.gib.gov.tr ile www.turkiye.gov.tr adresinden internet aracılığı ile başvurabilecekleri kaydedildi.