İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İmar Barışı’nın etkin ve verimli bir biçimde tanıtımı için müdürlük bünyesinde ‘Barış Masaları’ kurduklarını açıkladı.


İmar Barışı eğitimi almış müdürlük personelinin merkez dahil 30 ilçede kaymakamlıklarla birlikte muhtarlıklarda bilgilendirme toplantıları düzenlediğini kaydeden Varan, “İzmirliler'in İmar Barışı’ndan etkin ve verimli biçimde yararlanabilmesi için iyi bir altyapı hazırladık. Günde 20’nin üzerinde bilgilendirme toplantısı yapıyor; 8 binin üzerinde vatandaşımızı bilgilendiriyoruz. Vatandaşlarımız hiç çekinmeden konuyla ilgili bilgi almak için müdürlüğümüze başvurabilir” dedi.


Arda Küçükerciyes ile Nihat Delibaşı’nın birlikte hazırlayıp sundukları TVDEN ekranlarında yayınlanan Gayrimenkulden Programına konuşan Selahattin Varan, 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İmar Barışı düzenlemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


Varan, “Bu af değil, barış. Devlet, vatandaşıyla, vatandaş devletiyle helalleşiyor. İmar Barışı logomuz da, vatandaş ile devletin helalleşmesini gösteren tokalaşma, el sıkışmadır. Bu uygulama milat olması gereken bir konudur” dedi.


İmar Barışı’nın kentsel dönüşümün altyapısını hazırlayacağını belirten Selahattin Varan, “Önemli olan geçici olacak kısa vadeli planlar yapmak değildir. Asrın projesi olan kentsel dönüşümü hayata geçirmeye çalışıyoruz. İzmir’de Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre yapı stoku 2 milyon 600 bin. Yüzde 50 oranında yapı 1 milyon 250 bin civarında bir yapının başvurusunu bekliyoruz. 4 aylık bir başvuru süresi var. Vatandaşlarımız, bu imkanı değerlendirsin. Biz müdürlük olarak hazırlıklarımızı yaptık. İl Müdürlüğümüz bünyesinde Barış Masaları kurduk. Müdürlüğümüze gelen vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Bunun yanı sıra; Kaymakamlıklar'la birlikte merkez dahil 30 ilçede muhtarlarla bilgilendirme programları düzenliyoruz. Bugüne kadar Menderes, Bayraklı, Karşıyaka, Karabağlar'da birçok toplantı düzenledik. Günde 20’nin üzerinde bilgilendirme toplantısı ile 8 binin üzerinde vatandaşımıza ulaşıyoruz. Talep olan her yerde bilgilendirme toplantılarını gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.