İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İESOB), 26’ncı Olağan Genel Kurul toplantısı Kaya Termal Otel’de gerçekleşti. Genel kurula, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Genel Kurul’a tek aday olarak giren mevcut başkan Zekeriya Mutlu, delegelerin oylarıyla 4’üncü kez İESOB Başkanı seçildi.

'HER YANIMIZ 3 HARFLİ'
Yeni dönemde e-alışveriş ve dijitalleşmeye önem vereceklerini dile getiren Mutlu, ülkenin yer yernde perakende alışveriş mağazalarının çoğalmasını eleştirdi. Mutlu, “Türkiye’de 40 bin perakende mağazası olmaz. Her yerde, köyde, şehirde üç harfli mağaza var. Bir ülkede perakende sektörü belli insanların eline bırakılmaz. Yoksa, fiyatları kontrol edemeyiz. Biri bir düğmeye basıyor, tüm etiketler değişiyor” dedi. 

'BİZE YASAK ONLARA SERBEST'
Bu marketlerin ne satacağının da düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Mutlu, “Açılmasın demiyoruz ama Üçkuyular’a, Hatay’a değil, Yelki’ye, Seferihisar’a açılsın. Menemen’den sonrasına açılsın. Bu mağazaların ne satacağını belirleyelim. Mağazalar araba lastiği, beyaz eşya, mobilya, kırtasiye, züccaciye satmamalı. O zaman onlar satıyorsa, izin verin biz de terzi dükkanında lastik satalım. Berber dükkanında beyaz eşya satalım. Bir kanunda birine serbest birine yasak olur mu? Bizimkine yasak, üç harfliye serbest. Ortada bir adaletsizlik var” ifadelerini kullandı.