Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; 46 Araştırma ve Öğretim Görevlisi kadrosu için başvurular ilanın Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde yapılacak.

İlanda belirtilen kadrolara başvurular, başvuru detaylarının da belirtildiği https://pdbilan.kku.edu.tr web adresinden online olarak yapılacak olup, şahsen ve posta ile başvuru kabul edilmeyecek.

GENEL ŞARTLAR

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
2- ALES'ten en az 70 puan almış olmak. (ALES puan türü belirlemede, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 12.09.2017 tarih ve 4586 sayılı yazısında belirtilen Yürütme Kurulu kararı
esas alınacaktır.)
- Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylar için; ilan edilen bölüm/anabilim dalı/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türü esas alınacaktır.
- Özel yetenek sınavı sonucuna göre öğrenci alan, Spor Bilimleri Fakültesi, Rekreasyon Bölümü, Rekreasyon Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylar için,
herhangi bir ALES puan türü esas alınacaktır.
- Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylar için; başvuran adayların lisans mezuniyeti hangi alanda ise o alandaki ALES puan türü esas alınacaktır.
3- Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından; en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.
4- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir.
5- Ön Değerlendirme ve Nihai Değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği

Detaylı bilgi için tıklayınız.